Marea Gala a Festivalului International de Opera, Opereta si Balet 2019

Sambata, 12 octombrie 2019, de la ora 18.30, in Sala Operei, Opera Brasov va invita la un eveniment fastuos: Marea Gala a Festivalului International de Opera, Opereta si Balet 2019!

Spectacolul va aduce in fata publicului brasovean solisti romani care desfasoara o stralucita cariera pe scenele din tara si, mai ales, internationale: Ana-Camelia Stefanescu (Belgia) – soprana, Judit Kutasi (Germania) – mezzosoprana, Cristian Balasescu (Opera Nationala Romana Timisoara) – tenor, Bogdan Baciu (Germania) – bariton. Li se alatura solistele Operei Brasov – Aurelia Florian si Anda Pop – soprane, de asemenea, cu o bogata experienta artistica castigata in marile teatre din Romania si de peste hotare. 

Numele acestor interpreți se regăsesc pe afișele marilor teatre de operă din lume: Scala din Milano, Arena di Verona, Teatro Verdi din Padova, Staatsoper Viena, Opera Graz, Staatsoper şi Deutsche Oper Berlin, Opera de Stat din Hamburg, Opera Frankfurt, Aalto-Musiktheater din Essen, Bayerische Staatsoper din München, Opera din Zürich, Grand Theatre din Geneva, Opéra National du Rhin, New Israeli Opera din Tel Aviv, Royal Opera House din Londra, Teatro Real din Madrid, Royal Swedish Opera, Den Norske Opera din Oslo, Opera Vilnius, Teatro Municipal Santiago de Chile, Opera din San Francisco, New National Theatre Tokyo.

Așadar, o onoare și o bucurie pentru noi și publicul brașovean să ascultăm artiști de o asemenea valoare!

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Isi dau concursul Orchestra si Corul Operei Brasov. Prezentarea acestui eveniment va fi facuta de solistul Operei Brasov, Lorand Cristian. 

In programul acestei seri extraordinare sunt incluse arii si duete din opere recunoscute si indragite, adevarate bijuterii ale liricii universale: „Il Trovatore”, „Aida”, „La Traviata”, „Don Carlo”, „Forța destinului”, „Bal mascat” de G. Verdi, „Turandot”, „Tosca” de G. Puccini, „Faust” de Ch. Gounod, „Carmen” de G. Bizet, „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea sau „Samson și Dalila” de C. de Saint-Saëns. 

Pret bilete: 55 lei – in sala; 45 lei – la balcon lateral 

Biletele se vand la sediul Operei, str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor (in cazul în care raman bilete disponibile).

Leave a Reply

Your email address will not be published.