Serendipity (2001)

Nu cred ca trebuie sa va mai zic foarte multe lucruri despre aceasta comedie romantica. Imi vine foarte greu sa cred ca nu ati filmul cel putin o data, mai ales daca indragiti genul. Mie, unul, mi se pare una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste posibile. Intotdeauna am fost fascinat de aceste “intamplari” si niciodata nu am crezut in coincidente, asa ca Serendipity este exact pe “aleea mea” (o expresie din engleza pe care am adoptat-o), genul de film pe care imi place sa il revad din cand in cand…

Povestea: Jonathan Trager (John Cusack) are parte de un moment pe care toti il visam. In momentul in care o intalneste din intamplare pe Sara Thomas (Kate Beckinsale), Jonathan intelege pentru prima data ce inseamna “dragoste la prima vedere” si stie ca ea va fi femeia vietii. Bineinteles, cei doi petrec o zi impreuna dar soarta nu este asa de blanda cu nimeni asa ca intervine si incurca putin lucrurile.

Jonathan ii cere numarul de telefon, dar Sara sugereaza ca ar fi mai bine sa lase destinul decida asupra viitorului lor. Ce decide sa faca? Ea isi scrie numele si numarul de telefon pe o carte si o da unui anticariat, el isi scrie numarul de telefon pe o bancnota si o schimba la un magazin. Daca intr-adevar cei doi sunt predestinati sa fie impreuna, atunci ei se vor regasi. Cativa ani mai tarziu, ambii sunt pe punctul de a se casatori dar ceva nu pare a fi in regula. Amintirea si regretul acelei intalnirii inca raman amare dar nu pentru mult timp….

No Responses to “Serendipity (2001)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *