Anvelope de camioane si agricole

Anvelopele sunt o parte importanta a oricarui autoturism, ele alcatuind trenul de rulare al masinii si sustinand greutatea masinii, oferind in acelasi timp o manevrabilitate superioara si o capacitatea de a rula la viteze ridicate. Aceste aspecte sunt in special relevante in cazul vehiculelor de mare tonaj, precum tiruri de marfa sau in cazul utilajelor agricole.

Pentru vehiculele de transport marfa, anvelopele reprezinta o metoda eficienta prin care se poate reduce consumul de carburant si prin care se pot eficientiza cheltuielile, alegand un profil cu o durata de viata ridicata. Diferentele de profiluri in cazul unor anvelope camioane sunt majore, fiind anvelope camioane pentru autostrada, anvelope camioane pentru off road si mixte, care pot fi folosite in diferite circumstante.

Exista si cazul unor anvelope autocare, care ofera o durata de viata ridicata si permit o folosire intensa, pentru multi km anual. Este important daca detineti un vehicul de mare tonaj, sa alegeti tipul de anvelopa potrivit, pentru tipul de folosire, astfel incat sa obtineti rezultatele dorite.

In cazul unor anvelope agricole, situatia difera majoritatea profilelor fiind diferentiate intre pliuri pe langa diferentierea de dupa dimensiune. La cauciucuri agricole exista o gama redusa de dimensiuni, cele mai populare dimensiuni cele de anvelope tractor, in special cele pentru modelele clasice U650 si U445.

Diferenta in cazul anvelopelor agricole de pliuri este foarte importanta, acest aspect fiind esential pentru o rezistenta crescuta la o folosire intensa. Daca nu se respecta recomandarile producatorului pentru numarul de pliuri, exista riscul ca utilizarea anvelopelor sa fie defectuoasa si sa apara defectiuni sau crapaturi pe flanc.

Este important mereu sa rulati cu anvelope camioane si anvelope agricole noi, in stare buna. Nu se recomanda sa optati pentru anvelope second hand in acest caz, putand fi diferite microfisuri sau probleme care se depisteaza doar in timpul mersului iar asta poate duca la un risc marit de explozie.

Daca aveti flote de camioane, puteti sa optati pentru achizitia de anvelope camioane online, putand primi un discount la cumpararea mai multor bucati din acelasi profil sau dimensiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.