Becurile cu led au beneficii care le recomanda pentru o folosire atat in interior, cat si in exterior

Inca de la aparitia lor becurile cu led s-au impus pe piata prin calitate si rezistenta si au inceput sa inlocuiasca becurile incandescente, dar si pe cele cu halogen. Sigure, economice, avand o lumina cu o intensitate maxima atinsa rapid, aceste becuri led functioneaza foarte bine ani intregi, nu consuma multa energie electrica oferind un iluminat pe care te poti baza si foarte relaxant pentru ochi.

Prima data cand s-au folosit becuri cu LED a fost prin anii 1960, dar atunci aveau lumina rosie. De abia in 1994 Shuji Nakamura a reusit sa faca becuri cu LED cu lumina albastra, iar de aici a venit si lumina alba.

Philips Lighting a investit enorm cercetare si testare pentru a obtine cele mai bune becuri led destinate acum nu doar locuintelor, ci si strazilor, iluminatului industrial. Becurile cu led au convins si conving in continuare clientii sa le foloseasca pentru ca le ofera foarte multe avantaje, posibile prin toate aceste avansuri ale tehnologiilor si prin implicarea marilor companii in crearea unor modele din ce in ce mai performante.

Care ar fi avantajele?

Becurile cu led permit reglarea fluxului luminos, intensitatea lor e variabila, e stabila mereu, cat timp becul functioneaza. Asta inseamna ca poti alege o lumina cu o intensitate potrivita pentru citit si alta pentru alte activitati fara probleme.

Utilizarea LED-urilor inseamna si o functionare indelungata, pana la 50.000 de ore, o intretinere mai usoara. Se fac economii atat la factura de energie electrica, cat si in privinta bugetului alocat inlocuirii becurilor defecte.

Becurile cu led au forme si tipuri de fasung care seamana cu becurile incandescente, se inlocuiesc rapid si nu schimbi tot corpul de iluminat pentru ele. Lumina emisa de ele poate fi alba calda, alba rece, ambele fiind ideale pentru ochiul uman si pentru lucru pe perioade lungi de timp, cu expunere la lumina led-urilor.

Corpurile de iluminat cu led nu contin substante toxice, mercur, plumb, se aprind si se sting instant, nu se supraincing, nu atrag insectele. Alt avantaj al becurilor cu LED tine de flexibilitatea aplicatiilor in care se pot utiliza, practic poti sa folosesti becurile oriunde in locuinta si in afara ei, rezistenta la uzura, la socuri, la umiditate si la schimbari de temperatura fiind foarte mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *