Cum aleg pantofii ideali pentru sport?

Sportul reprezinta una din cele mai populare activitati. Fie ca este vorba despre sport de performanta, sau ca este practicat pentru o viata cat mai sanatoasa, aceasta activitate este practicata de un numar foarte mare de persoane, atat femei cat si barbati.

Avand in vedere ca de vreo cateva saptamani vremea sa incalzit, este timpul sa iesim din casa si sa incercam sa facem cat mai mult sport. Pentru a putea face acest lucru, avem nevoie de o tinuta vestimentara corespunzatoare, compusa dintr-un treining si o pereche de pantofi sport.

In cazul in care nu ai in garderoba ta o pereche de treining, afla ca poti achizitiona dintr-o gama variata de treininguri pe answear. Daca in ceea ce priveste achizitionarea perechei de treining potrivita, lucrurile sunt cat se poate de simple, nu acelasi lucru se poate spune cand vine vorba despre achizitionarea perechei de pantofi sport potrivite. De ce? Pentru ca atunci cand achizitionam acest tip de pantofi, trebuie sa tinem cont de unele lucruri.

Dintre acestea, cele mai importante sunt:
– Inainte de toate, trebuie sa stim ce tip de sport vom practica incaltati cu pantofii pe care vrem sa ii achizitionam. Acest criteriu este foarte important, deoarece pentru fiecare tip de sport, exista un anumit tip de pantofi. Acestia sunt conceputi in asa fel, incat sa ofere picioarelor si corpului nostru cele mai bune conditii pentru practicarea respectivului sport.

– Dupa ce ne-am decis asupra sportului pe care vrem sa il practicam, trebuie sa stim in ce fel calcam cu talpa piciorului atunci cand mergem. La fel ca in cazul de mai sus, acest criteriu este esential pentru achizitionarea unei perechi de pantofi sport care sa lucreze pentru noi si care sa nu ne creeze nici un fel de disconfort. In momentul de fata, exista trei tipuri de pronatie, si anume, pronatie normala, sub pronatie si supra pronatie. Pentru fiecare tip de pronatie se recomanda un anumit tip de pantofi. Astfel, pentru persoanele cu pronatie normala se recomanda achizitionarea unor pantofi sport cu o forma usor curbata, persoanelor cu sub pronatie li se recomanda achizitionarea pantofilor sport cu talpa moala si flexibila, in timp ce pentru persoanele cu supra pronatie, pantofii sport cu talpa interioara dreapta si confectionata dintr-un material cu densitate mare sunt alegerea perfecta.

Acestea sunt din punctul meu de vedere cele mai importante doua criterii de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam o pereche de pantofi sport. Tu cum iti alegi perechea de pantofi sport potrivita?

pantofi-sport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *