Marea mahmureala a sistemelor de operare
Alegerea sistemului de operare pentru telefoane potrivit poate de multe ori sa fie precum o mahmureala. Desi nu are nimic cu mahmureala de dupa betie, confuzia pe care o lasa de multe ori sistemele de operare este similara.
In primul rand, trebuie sa intelegem ce rol au sistemele de operare, care sunt cele mai comune sisteme si in fuctie de ce criterii le alegem.
Un sistem de operare pentru smartphone functioneaza pe acelasi princiu pe care se bazeaza si sistemul de operare pentru laptop sau PC. Prin intermediul sistemului putem accesa functiile telefonului precum agenda de contacte, camera foto, accesul pe browser si instalarea aplicatiilor si a jocurilor.
Care sunt cele mai des intalnte sisteme si pe care le alegem?
- Sistemul IOS – sistemul care a fost creat de Apple pentru produsele lor a devenit emblematic pentru seria de telefoane iPhone. Acest tip de sistem este rezervat doar pentru produsele Apple iar alti producatori nu au acces la sitemul IOS.
- Android – probabil cel mai raspandit sistem de operare, sitemul Android este prezent pe majoritatea telefoanelor iar cele mai multe aplicatii sunt facute pe baza acestei platforme.
- Sistemul Windows for Mobile – Este un sistem creeat de catre Microsoft si poate fi intalnit pe telefoanele Nokia. Acest sistem asemanator cu Windows-ul pentru PC, ofera sansa utilizatorilor de a descarca aplicatii sau jocuri create de catre Microsoft pentru aceasta platforma.
Dar totusi cum aleg un sistem de operare?
Este o intrebare la care fiecare poate sa raspunda doar pentru el, deoarece sistemele de operare isi dau update-uri anual si niciunul nu ramane in acelasi stadiu. Personal, recomand sistemul de operare Android, deoarece este foarte versatil si este intalnit la aproape toate telefoanele disponibile publicului.
Pentru informatii cat mai multe referitoare la tehnologie si gadget-uri, site-ul Coolosophy.ro este locul ideal de unde poti sa te informezi.