Piata imobiliara

Volumul investitiilor imobiliare in 2017 va fi cu 23% mai mare ca in 2016, potrivit portalului imobiliare.ro, astfel aceasta piata ajungand la 663 milioane de euro. Marea majoritate a tranzactiilor s-au realizat in capitala, pe locul 2 situandu-se municipiul Cluj Napoca, urmat indeaproape de Iasi. Investitiile in orasele mai mici, s-au dublat fata de 2013, piata fiind majoritara pe tranzactiile de birouri, spatii comerciale si terenuri.

Royal Town Copou Iasi reprezinta un ansabmlu imobiliar unde au contribuit o serie de arhitecti celebri pentru a realiza poate unul dintre cele mai bine compartimentate si frumoase ansambluri imobiliare din Iasi, la cele mai bune preturi. Noii locuitori ai Royal Town Copou beneficiaza de o panorama superba, blocuri ecologice cu parcare subterana, supraveghere video si paza, ferite de traficul si zgomotul urban.

Finisajele Royal Town Iasi sunt de cea mai buna calitate, blocurile fiind izolate atat termic cat si fonic, cuprind apartamente de 1,2,3 sau 4 camere, situate pe 2 tronsoane de 7 etaje ce curpind peste 150 de apartamente exclusiviste, locuri de joaca pentru copii, gazon ingrijit, cu alte cuvinte un adevarat complex de lux situat poate in cea mai exclusivista zona din Iasi, Copou.

Ansamblurile rezidentiale si imobilele nou counstruite beneficiaza si ele de o crestere importanta in ceea ce priveste piata imobiliara, cei mai multi investitori alegand acest tip de tranzacii.

Agentiile imobiliare vin in intampinarea clientilor cu oferte tot mai competitive, existand numeroase avantaje pentru a apela astfel la serviciile unei agentii. Astfel, agentii si consultatii imobiliari aleg cele mai bune oferte pentru dorintele clientului, selecteaza din intreaga baza de date exact proprietatile care corespund cerintelor, scutind drastic pierderea timpului cu vizionarea de oferte care nu corespund nevoilor clientului.

Mai mult, agentul imobiliar poate juca si rolul de intermediar, negociind un pret cat mai convenabil pentru clientul care il reprezinta, iar cand vorbim de sume mari, orice reducere poate fi insemnata. Toate acestea se concretizeaza in amortizarea banilor dati agentiei si se poate vorbi chiar si de un mic castig in anumite situatii.

Un alt mare avantaj pentru care este bine sa apelam la serviciile unei agentii imobiliare, este acela ca ea dispune de juristi care verifica veridicitatea actelor pentru siguranta clientului, acesta din urma avand deplina incredere ca tot ce tine de acest proces amplu de inchiriere/ vanzare este in regula, fiind feriti de clauze ascunze, probleme cu cartea funciara, taxe si alte cheltuieli care nu sunt transparente.

In linii mari, prin apelarea la serviciile de specialitate ale agentiilor imobiliare, se castiga timp, se reduce efortul dedicat gasirii unei proprietati, deoarece piata imobiliara este plina de anunturi care pot induce in eroare un client, sau care sub un pret mult mai scazut pot ascunde diverse ilegalitati.

Chiar daca alegeti o proprietate direct de la dezvoltatorul imobiliar, este indicat sa apelati la serviciile unei agentii, deoarece poate obtine un pret mai bun – agentia poate avea chiar un contract de exclusivitate si astfel preturile sunt si mai mici, verifica temeinic toate actele cu privire la teren, constructie, avize si autorizatii, utilitati, fara a mai avea vreo grija din aceste aspecte. Piata imobiliara fiind in continua crestere si dezvoltare si numarul celor care vor sa faca tranzactii ilegale si frauduloase a crescut, de aceea este bine sa apelam la consultanta de specialitate, fie ca vorbim de juristi sau agentii imobiliare, pentru a evita sa ne expunem unor riscuri deosebit de costisitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *