Sense and Sensibility (1995)

Se pare ca englezii au avut ceva cu Jane Austen in anul 1995 pentru ca i-au ecranizat doua carti. Distributia este de milioane in ambele filme dar parca mi-a placut un pic mai mult “Mandrie si Prejudecata“. Toate detalii din carte sunt respectate cu sfintenie, actorii fac o treaba incredibila si, cel mai important, nu se sare de la o scena la alta. Evident, filmul are cinci parti si au avut mai mult timp la dispozitie sa prezinte faptele.

Sa revenim la Sense and Sensibility (1995). Desi se mai sare de la o scena la urmatoarea fara prea multe explicatii, ecranizarea este destul de buna si respecta detaliile din carte. Evident, cartea este mult mai buna dar puteti sa incercati si aceasta varianta.

In momentul in care domnul Dashwood moare, cea de-a doua sotie a lui si cele trei fiice raman, practic, pe drumuri din cauza legii mostenirii. Astfel, ele ajung sa traiasca intr-o casa oferita de un var dragut al doamnei Dashwood dar asta nu schimba cu nimic lipsa de perspectiva ale celor doua fete mai mari care nu mai au nici o mostenire.

De aici se formeaza doua povesti de iubire: Elinor si bogatul Edward Ferrars, Marianne si John Willoughby. Din pacate pentru ele, lipsa unei mostenire si pretentiile de viata ale unora nu prea dau sanse de succes acestor relatii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *