Shigatsu wa Kimi no Uso (2014)

Nu credeam ca o sa fiu vreodata atat de impresionat de un anime incat sa scriu despre el sambata seara, la ora 1:02, dar banuiesc ca Shigatsu wa Kimi no Uso/Your Lie in April (2014) este exceptia de la regula. Aceasta animatie nu se compara cu nimic din ce am vazut pana in prezent. O sa va faca sa radeti, sa plangeti, sa va bucurati de cea mai frumoasa muzica din lume. O sa va faca sa vedeti viata asa cum este, cu bune si cu rele, o aventura plina de neprevazut, o lupta continua pe care trebuie sa o ducem pana la sfirsit. Si presimt ca o sa va doriti ca aceasta poveste sa nu se termine.

Sunt sigur ca ati vazut destule drame romantice in aceasta viata, dar credeti-ma pe cuvant, nu ati vazut nimic care sa se compare cu povestea din Shigatsu wa Kimi no Uso (2014). A trecut mult timp de cand o poveste nu a mai reusit sa ma marcheze intr-un fel care nu poate fi explicat in cuvinte. Nu cred ca intelegeti ceea ce vreau sa spun, dar poate ca o sa va prindeti dupa ce vizionati aceasta animatie. Nu va faceti griji in privinta timpului, serialul are doar 22 de episoade.

Povestea: Arima Kousei, un tanar pianist, este considerat de toti specialistii din domeniu drept un geniu care nu poate gresi atunci cand canta. Viitorul lui pare foarte promitator, dar asa cum se intampla mai mereu, destinul are alte planuri pentru el. In momentul in care mama lui moare, Kousei pierde singurul lucru care il facea sa cante, acela de a o face pe mama lui fericita, si renunta sa mai cante la pian. Doi ani mai tarziu, cand toata lumea credea ca nu o sa mai auda niciodata de el, Arima o cunoaste pe Miyazono Kaori, o colega de liceu/violonista care ii va schimba viata…

 

No Responses to “Shigatsu wa Kimi no Uso (2014)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *