Actorul Franco Nero, invitat special al Buzau International Arts Festival

Buzau International Arts Festival va fi gazda unui eveniment special: actorul Franco Nero, unul dintre cei mai apreciati actori italieni din toate timpurile, va veni la Buzau, ca invitat de onoare al festivalului.

Intalnirea cu Franco Nero, un actor cu un palmares impresionant de filme europene si productii hollywood-iene de marca, va avea loc in perioada 31 august – 2 septembrie 2021. Pe 1 septembrie, actorul va sustine o conferinta de presa, iar in aceeasi zi va fi prezent la proiectia speciala a filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966),unde va raspunde intrebarilor publicului, la finalul filmului. Marele actor va primi si un premiu special, pentru intreaga sa contributie la dezvoltarea artei cinematografice si a artelor, in general.

Franco Nero s-a nascut la Parma, in nordul Italiei. Inclinatia catre actorie a devenit evidenta cand, adolescent fiind, a inceput sa monteze si sa joace in spectacole de teatru studentesti.

Dupa o perioada de cautari vocationale si diverse pozitii in echipa unor prieteni alaturi de care lucra la cateva documentare, si inca nesigur de chemarea lui de actor, a primit rolul care urma sa marcheze momentul crucial al carierei lui Franco Nero: rolul lui Abel din filmul lui John Houston, The Bible. A urmat apoi rolul de consolidare, care i-a adus succesul international, din spaghetti-western-ul devenit classic-cult, Django.

In prezent, Nero pregateste, in calitate de regizor de aceasta data, lungmetrajul L’Uomo Che Disegnò Dio (Omul care l-a desenat pe Dumnezeu), care ii va avea in rolurile principale pe actorii Kevin Spacey si Faye Dunaway. 

Buzau International Arts Festival, eveniment ce reuneste editiile cu numarul sase ale Festivalului International de Film Buzau – BUZZ IFF si Festivalului International de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, se va desfasura in perioada 25 august – 25 septembrie, in municipiul Buzau si in mai multe locatii din judet. 

Evenimentul este o premiera absoluta in regiune prin conceptul sau si aduce publicului o luna de intalniri unice, cu vedete din Romania si de talie internationala si numeroase evenimente – film, teatru, expozitii, concerte, spectacole stradale, lansari de carte, evenimente pentru copii, intalniri cu oameni de cultura, conferinte si masterclass-uri.

In cadrul festivalului, publicul va putea participa la concertele Damian Draghici & Brothers, in deschiderea oficiala a festivalului, pe 27 august, Maria Raducanu, pe 4 septembrie, Florin Ochescu & Band pe 5 septembrie, Silvia Dumitrescu, precedata de trupa Hangar 6, pe 10 septembrie, White Mahala, pe 12 septembrie si Phoenix, in inchiderea Buzau International Arts Festival, pe 25 septembrie.

Printre evenimentele conexe din cadrul festivalului se mai numara si proiectia speciala a filmului E pericoloso Sporgersi, restaurat 4K, in prezenta regizorului Nae Caranfil, care va sustine si un Q&A, masterclass-urile de actorie (cu actorii Maria Obretin si Virgil Aioanei), scenaristica (alaturi de regizorul Nae Caranfil), scenografie (cu scenograful Mihnea Mihailescu), dedicate reprezentantilor industriei si altele. 

La Buzau International Arts Festival va avea loc si cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, in cadrul unei intalniri-eveniment in premiera cu publicul din Buzau, precum si lansarea Colectiei de Partituri a lui Nicolae Covaci (Phoenix), o prima carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

Publicul se va putea delecta si cu o serie de expozitii: in premiera in Romania, expozitia de pictura a lui Nicu Covaci si Valeriu Sepi, cea de scenografie si obiecte de recuzita a scenografului Mihnea Mihailescu si expozitia de pictura si fotografie cu lucrarile actorului Cristi Martin si ale fotografului buzoian Theodor Tudose – despre viata in pandemie, precum si multe alte evenimente, ce vor fi anuntate pe parcurs.Programul complet va fi disponibil in curand pe site-ul https://biaf.ro si pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *