BIDFF#6 – EMA, in regia Pablo Larrain, in deschiderea festivalului

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), unica manifestare cinematografica din Romania dedicata filmelor de dans, se pregateste de o noua editie, care va avea loc in perioada 3 – 6 Septembrie, la Bucuresti. Toate proiectiile festivalului vor avea loc in aer liber. 

EMA, in regia lui Pablo Larraín, este filmul care va rula in deschiderea festivalului, pe 3 Septembrie, de la ora 21:00, la Cinema Elvire Popesco

Pablo Larraín propune un film electrizant, un comentariu curajos cu privire la sex, putere și haos în actualul Chile. Coloana sonoră, semnată de celebrul Nicolas Jaar, punctează emoția poveștii dramatice pe care o trăiește Ema (Mariana Di Girolamo), o tânără dansatoare dintr-o trupă de reggaeton, căsătorită cu un coregraf mai în vârstă, Gastón (Gael García Bernal). După ce mariajul lor toxic se destramă și fiul lor adoptiv și piroman ajunge înapoi în mâinile statului, Ema pornește, plină de regrete, într-o misiune sfâșietoare: aceea de a-l aduce înapoi, indiferent de obstacolele care-i stau în cale.

Filmul proiectat în competiția Festivalul de Film de la Veneția în 2019 chestionează noțiunea de familie modernă și eforturile prin care poate trece cineva dispus să facă orice pentru iubire.

BIDFF recunoaste excelenta, noutatea si discursul artistic curajos, oferind premii in valoare de 2000 de Euro pentru Cel Mai Bun Film International, Cel Mai Bun Film Romanesc si Cel Mai Bun Musical.

Proiectiile BIDFF 2020 vor avea loc in aer liber la: Cinema Elvira Popesco si Muzeul Taranului Roman, iar evenimentele speciale, cu locuri limitate, la LINOTIP – Centru Independent Coregrafic si CNDB, Sala Stere Popescu.

„Am ales să deschidem festivalul cu EMA, un film ce pune în lumină, cu onestitate, povestea unor oameni care ajung împreună din motivele greșite și eforturile unei tinere femei de a-și schimba viața, pentru felul inovator în care acesta explorează legătura dintre corp ca reflecție asupra societății contemporane și dans ca mod de viață. Regia lui Pablo Larraín te plimbă printr-un curcubeu al emoțiilor, iar pasiunea cu care dansează Mariane Di Girolamo este captivantă.”, spune Simona Deaconescu, directoarea artistică a festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *