Cele mai apreciate scurtmeraje romanesti si internationale, in competitia Timishort 2018

Cea de-a zecea editie a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul Romaniei, va avea loc anul acesta in perioada 3-7 Octombrie, la Timisoara. Timp de cinci zile, timisorenii vor avea ocazia de a vedea peste 70 de scurtmetraje impartite in opt sectiuni, patru dintre ele fiind competitionale.

Competitia internationala aduce la Timisoara 19 de scurtmetraje din toate colturile lumii, majoritatea in premiera in Romania. Cele patru calupuri in care va fi prezentata competitia ofera o imagine de ansamblu asupra scurtmetrajelor la nivel mondial si ofera timisorenilor sansa unica de a privi spre cinematografia unor tari ca Brazilia, Vietnam, Belgia, Franta, Bulgaria, Spania, Olanda, Egipt, dar si tari mai putin cunoscute cinematografic in tara, precum Kârgâztan, Ruanda sau Cecenia.

”Cea mai mare parte a cineaștilor a căror filme am ales să le aducem anul acesta la Timishort sunt din categoria ”tinere speranțe”, regizori a căror scurtmetraje au confirmat și care se pregătesc de primul lor lungmetraj. Farmecul scurtmetrajelor este acela că poți paria pe cei ce vor fi mâine marii regizori. Iar Timișoara are șansa de a le vedea filmele înaintea tuturor.”, spune Massimiliano Nardulli, selecționerul Timishort.

Scurtmetrajele internationale vor concura pentru Trofeul Timishort pentru cel mai bun film și pot fi văzute joi, 4 octombrie, de la orele 16,00 și 20,00 la Sala 2 a TNT și sâmbătă, 6 octombrie, de la orele 16,00 și 18,00, la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”.

In competitia nationala au fost selectate anul acesta zece dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului, ale unor regizori precum Vlad Damboviceanu, Vera Suratel, Serghei Chiviriga, Adina Dulcu sau Sarra Tsorakidis.

Lista comletă a scurtmetrajelor românești din competiția Timishort 2018, aici: http://www.timishort.ro/competitia-nationala/
Programul integral și descrierea evenimentelor Timishort sunt disponibile pe www.timishort.ro

Prețtri bilete si abonamente:
Proiectii Timishort – 5 lei
Concert Silent Strike & Muse Quartet – 15 lei
Abonament festival – 45 lei
TimiKids- intrare libera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *