Focus Brazilia la PELÍCULA 4

Ca în fiecare an, Película doreste sa celebreze cinematografia si cultura Ibero-Americana si isi indreapta reflectoarele spre una dintre tari in mod deosebit. Anul acesta tara in focus este Brazilia.

Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, CENTRAL DO BRASIL in regia lui  Walter Salles, va deschide miercuri, 11 septembrie, editia a patra a festivalului Película!

Filmul vorbeste despre calatoria plina de emotii a unei foste invatatoare si a unui baiat în vârstă de 9 ani. Are peste 30 de premii si nominalizari in festivaluri internationale, a fost nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună actrita in rol principal (Fernanda Montenegro) si Cel mai bun film strain si a primit in 1999 Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain.

Ca experiența să fie completă, în deschiderea festivalului Pelicula vă invită la un show de capoeira realizat de  Alemar Capoeira Group, iar pe parcursul celor 5 zile puteți  descoperi bunătățile culinare pregătite de Ambasada Braziliei la București, o degustare de sucuri naturale Rio Juice, precum și demonstrațiile de muzică oferite de Gabriela Costa & Alex Man, alături de un concert susținut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project.

În plus, publicul va putea participa la atelierul culinar pregătit de Monica, o simpatică româncă braziliancă, ce ne va învăța cum să pregătim minunate gustări braziliene, atât de savuroase și ușor de preparat. Înscrieri se pot face pe eventbook.ro începând din data de 31 august.

Fără Poveștile din America Latină festivalul nu ar fi complet, așa că le-am invitat pe jurnalistele Amalia Enache și Oana Vasiliu să povestească despre călătoriile lor în America Latină cu focus pe Brazilia, într-o atmosferă relaxată – vineri, 13 septembrie, ora 19.00, la Vino Wines & More (Strada Mihai Eminescu nr. 71).

In cadrul festivalului vor fi prezentate patru filme braziliene, productii remarcabile, care trateaza subiecte sociale de actualitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *