Gala de deschidere TIFF 2020 – La Belle Epoque

Comedia romanica La Belle Époque / Cei mai frumosi ani, cu Daniel Auteuil si Fanny Ardant, va da startul Festivalului de Film Transilvania vineri, pe 31 iulie 2020.

Pana pe 9 August, cateva dintre cele mai asteptate filme ale anului, premiate in festivaluri sau la Oscar, titluri controversate, comedii savuroase si povesti inspirate din intamplari reale vor rula seara de seara pe ecranul din Piata Unirii Open Air. Finalul va fi tot sub semnul istoriei, dar a celei personale: Delete History, o comedie trasnita de Benoît Delépine si Gustave Kervern, pune fata in fata personaje trecute de varsta a doua cu tehnologia care pare sa le saboteze vietile.

Dacă ai avea șansa de a călători în timp, în ce moment din istorie ți-ai dori să te întorci? Protagonistul din La Belle Époque, jucat de starul francez Daniel Auteuil, alege să retrăiască ziua în care a cunoscut-o pe soția sa, interpretată de fermecătoarea Fanny Ardant. Distinsă în 2018 cu Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră, celebra actriță franceză a obținut anul acesta trofeul César pentru interpretare cu rolul din comedia semnată de Nicolas Bedos. Un Westworld francez cu actori în loc de roboți, La Belle Époque, proiectat în premieră mondială la Cannes„ne ajută să ne reamintim adevăratele motive pentru care ne îndrăgostim’’, scrie Variety.

Biletele pentru deschiderea oficiala TIFF 2020 au fost puse in vanzare pe tiff.eventbook.ro, numarul acestora fiind limitat, respectand astfel conditiile impuse de autoritati pentru evenimentele in aer liber.

Îndelung discutate și foarte premiate, filmele prezentate în Piața Unirii din Cluj-Napoca vor transforma serile de august într-un spectacol cinematografic. La Dolce Vita al lui Federico Fellini, sub cerul din Cluj, va fi un moment de neratat pentru cinefili. În premieră vor rula Corpus Christi(r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, și comedia Military Wives, cu Kristin Scott Thomas, semnată de Peter Cattaneo, regizorul lui The Full MontyLes Traducteurs/ The Translators este un thriller cu hackeri și traducători de literatură – improbabilă alăturare, dar palpitant pusă în scenă de Régis Roinsard, cu Lambert Wilson, Olga Kurylenko și Riccardo Scamarcio. Nu va lipsi de la această ediție nici thriller-ul câștigător al Galei Oscar de anul acesta și al Palme d’Or la Cannes 2019, Parasite (r. Bong Joon Ho).

No Responses to “Gala de deschidere TIFF 2020 – La Belle Epoque”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *