PARAZIT se vede in 26 de cinematografe Cinema City din Romania

Parazit / Parasite, filmul cineastului coreean Bong Joon-Ho, scrie istorie la Oscar, devenind prima productie din Coreea de Sud nominalizata atat la categoria Cel mai bun film strain, cat si la categoria Cel mai bun film.

A doborat recorduri de box-office in intreaga lume, a castigat Palme d’Or la Cannes 2019, iar in perioada 31 ianuarie – 6 februarie ruleaza in 26 de cinematografe Cinema City din intreaga tara, in cadrul unui eveniment dedicat Oscarurilor. 

Cinematografele sunt cele din Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Bucuresti, Cluj, Constanta, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara si Ramnicu Valcea.

Scris și regizat de Bong Joon-Ho, reprezentant al noului val sud-coreean, apreciat pentru originalitatea filmelor sale (Mother, Okja sau Snowpiercer), Parazit este o versiune modernă a luptei de clasă, o comedie neagră plină de suspans și “un exemplu superb despre cum o poveste bine spusă, cu personaje vii, poate tăia până la os şi te poate lăsa pe gânduri zile în şir” (Time Magazine).

Familia lui Ki-taek, alcătuită din patru membri, este una unită, dar toți sunt șomeri, cu perspective sumbre în viitorul apropiat. Fiul, Ki-woo, este recomandat de către un prieten, student la o universitate prestigioasă, pentru meditații foarte bine plătite, ceea ce naște speranța unui venit constant. Purtând pe umeri povara așteptărilor familiei, Ki-woo se îndreaptă către casa familiei Park pentru un interviu. Sosit la locuința domnului Park, proprietarul unei companii globale de IT, Ki-woo o întâlnește pe frumoasa Yeon-kyo, tânăra stăpână a casei. Însă, după această primă întâlnire între cele două familii, un șir întreg de situații neprevăzute urmează să se pună în mișcare, din care nimeni nu iese nepătat.

Filmul are sase nominalizari la Oscar – cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun film strain, cel mai bun scenariu original, cel mai bun design de productie si cel mai bun montaj.

O miniserie bazata pe lungmetrajul sud-coreean Parazit, premiat cu Palme d’Or, Globul de Aur pentru Cel mai bun film strain si marele premiu al Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild), este pregătita de HBO.

No Responses to “PARAZIT se vede in 26 de cinematografe Cinema City din Romania”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *