Gala Muntelui 2021 se va desfasura online


Gala Muntelui 2021, ajunsa la cea de-a 6-a editie, eveniment care face parte din programul festivalului de film montan ALPIN FILM FESTIVAL, se va desfasura in acest an fara spectatori si va fi transmisa LIVE ONLINE.

Evenimentul va avea loc sambata, 27 Martie, incepand cu ora 11:00, pe terasa Castelului Cantacuzino din Busteni, fara spectatori, cu participarea celor nominalizati si cu respectarea regulilor de distantare si sanitare in vigoare. Transmisia evenimentului va putea fi urmarita live pe paginile de Facebook ale celor 3 organizatori: Alpin Film Festival, Clubul Alpin Român si Ski&Outdoor Magazine. Evenimentul va fi prezentat de alpinistii Vlad Capușan si Vasile Cipcigan. 

Gala Muntelui le oferă, în mod simbolic, în fiecare an, un premiu, sportivilor care au reușit performanțe deosebite în sporturile montane, o parte importantă fiind dedicate alpinismului, o tradiție care continuă evenimentul Gala Alpinismului, inițiată de regretatul Zsolt Torok. Și de această dată, se vor premia sportivi cu performanțe în alpinism, alergare montană, mountain bike, schi alpin, schi de tură, freeride ski și freeride snowboard, dar și generația nouă de copii cu rezultate excepționale. 

Gala Muntelui 2021 va oferi și un premiu special mai multor asociații și cluburi care promovează sportul, cultura și educația montană, precum echipa Via Transilvanica, Asociația SKV, pentru 140 de ani de turism montan în România, Grupul de Explorări Subacvatice și Speologice, pentru 40 de ani de activitate speologică, echipa Climb Again pentru Expediția Mont Blanc 2020, asociația CAIAC SMILE, care a realizat echipamente de schi pentru persoane cu dizabilități motorii, dar și echipa Salvamont pentru cea mai importantă intervenție din 2020: Acele Morarului.  

Pentru al doilea an consecutiv, in cadrul Galei Muntelui se va acorda Trofeul ZSOLT TOROK, unui alpinist care s-a facut remarcat cu realizari in 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *