Incepe Cinepolitica 2018!

Festivalul International de Film Cinepolitica, singurul festival din Europa Centrala si de Est dedicat filmelor cu tematica predominant politica, lungmetraje, filme de fictiune sau documentare, revine intre 18 si 22 Aprilie, la Cinema Elvire Popescu si Institutul Balassi din Bucuresti.

Miercuri, 18 aprilie, va avea loc proiectia in avanpremiera nationala a celui mai nou film regizat de Fatih Akin, “In intuneric” / “In The Fade”. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco din Bucuresti.

“In intuneric” / “In The Fade” (r. Fatih Akin), un film bulversant, premiat la Cannes si Globurile de Aur, ce ne face partasi la drama unei femei (Diane Kruger) care isi doreste sa se faca dreptate in cazul uciderii fiului si sotului ei kurd intr-un atac cu bomba, va rula in deschiderea editiei 2018 a Cinepolitica.
“In intuneric” / “In The Fade” va fi distribuit in cinematografele din Romania de Independenta Film din 20 aprilie.

Juriul competitiei 2018 este format din regizorul Daniel Sandu, jurnalistul Nicolas Don si Mihai Tudorica, membru fondator al organizatiei civice #Rezistenta.

Pana pe 22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco si Institutul Balassi din Bucuresti vor rula peste 15 filme pe teme politice actuale, propuse, nominalizate sau castigatoare la Oscar, Cannes sau Sundance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *