„La Gomera”, proiectie in cadrul festivalului ANONIMUL

Cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL va avea loc in perioada 5 – 11 august, la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. „La Gomera” (regia Corneliu Porumboiu), „Monstri.” (regia Marius Olteanu), „Romanian Tradition” (regia Pavel Bartos) si „Salix Caprea” (regia Valeriu Andriuta) sunt doar patru dintre acestea.

Accesul la proiectiile din cadrul festivalului va fi gratuit. 

„La Gomera”, cel de-al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, a cărui lansare în cinematografe va avea loc în septembrie, va rula la ANONIMUL în deschiderea serii românești, marți, 6 august, în prezența actorului Vlad Ivanov și a unei părți a echipei.

Catalogat de către celebra publicație americană IndieWire drept „un amestec șlefuit de motive ale genului care sugerează ce s-ar fi întâmplat dacă echipa «Ocean’s 11» se forma în Insulele Canare.”, „La Gomera” s-a bucurat de cronici favorabile, fiind caracterizat drept un film noir cu accente comice și minunate răsturnări de situație.

Un alt film românesc care a atras atenția publicului și a criticilor, atât în țară, cât și peste hotare, este „Monștri.”. Debutul în lungmetraj al regizorului Marius Olteanu face parte din competiția ANONIMUL și va intra în cinematografe din această toamnă, distribuit de Transilvania Film. 

Câștigător al premiului publicului acordat de publicația Tagesspiegel la Berlinale 2019 și al Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF, „Monștri.” prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea și prietenii par că îi iubesc când sunt împreună, dar îi judecă şi resping când sunt pe cont propriu, din cauza nevoilor, convingerilor şi opţiunilor lor de viaţa

In secțiunea Actori în spatele camerei se vor regasi doua scurtmetraje romanesti: „Romanian Tradition”, debutul regizoral al lui Pavel Bartos, o comedie bazată pe o intamplare reala, petrecuta la o nunta sateasca, si „Salix Caprea”, in regia lui Valeriu Andriuta, cel de-al doilea film scurtmetraj regizat de cunoscutul actor de peste Prut, care face parte dintr-un triptic despre Moldova.

No Responses to “„La Gomera”, proiectie in cadrul festivalului ANONIMUL”

Leave a Reply

Your email address will not be published.