Noaptea Alba a Filmului Romanesc revine pe 24 Septembrie

Ediția a 12-a a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc pe 24 Septembrie 2021, in peste 10 locatii din București si Cluj-Napoca. O noapte in care cinema-ul romanesc va fi in centrul atentiei, iar cateva dintre cele mai asteptate filme ale anului vor putea fi vizionate pe ecran mare, insotite de povestile din culise ale echipelor lor.

In Bucuresti, filmele vor rula, printre altele, la Cinema Elvire Popesco (interior si in aer liber), Cinema Muzeul TaranuluiAmfiteatru TNBGradina cu filme CREARTUnteatru – Open Air, Deschis Gastropub, J’ai Bistrot, Cinema sub clar de luna (Gradina Muzeului National al Literaturii Romane), Gradina AlhambraMercato KulturHollywood Multiplex. La Cluj-Napoca, cinefilii se vor bucura de premiere romanesti la Cinema Victoria.

Programul va include filme precum Romania salbatica (r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache), un documentar de anvergura ce dezvaluie frumuseti ascunse ale naturii din tara noastra, premiat cu Premiul Publicului pentru cel mai popular film romanesc la TIFF, Spioni de ocazie, foto-documentarul inedit al Oanei Giurgiu despre o poveste cu spioni, puțin cunoscuta, din Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Intregalde al lui Radu Muntean, selectat anul acesta la Cannes, in Quinzaine des Réalisateurs, Neidentificat, filmul politțist al lui Bogdan George Apetri distins cu Premiul criticii – FIPRESCI la TIFF, Cautatorul de vant (r. Mihai Sofronea), in care Dan Bordeianu revine pe ecran intr-un rol memorabil.

De asemenea, cinefilii vor avea ocazia sa vada Camp de maci, filmul lui Eugen Jebeleanu dublu premiat la TIFF cu Premiul pentru regie si Premiul Publicului, povestea unui jandarm a carui relatie cu un alt barbat ii ameninta stabilitatea profesionala si personala.

Programul si biletele vor fi disponibile in curand.
                                                       
Detalii pewww.facebook.com/NoapteaAlba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *