Pelicula 2020: filme online si in aer liber

A 5-a editie a festivalului Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, va avea loc intre 9 si 16 Septembrie 2020, respectand toate normele si masurile in vigoare pentru organizarea de evenimente.

Toate filmele din selectia festivalului vor putea fi vizionate online, cu subtitrare in limba romana, in perioada 9-16 Septembrie 2020, iar intre 9 si 13 Septembrie, in fiecare seara, la Cinema Elvire Popesco en plein air, vor rula cinci dintre cele mai importante filme ibero-americane ale ultimilor  ani.

Ținând cont de contextul actual, Película renunță anul acesta la secțiunea competițională și la focusul dedicat unei țari anume și își concentrează conținutul online pe platforma Cinesquare (www.cinesquare.net). Alături de filme noi, realizate în anii 2018-2020, festivalul propune anul acesta și un catalog de titluri care au fost prezente în ediții anterioare ale festivalului, precum Neruda (Chile, R: Pablo Larrain), Marina Abramovic: The Space in Between (Brazilia, R: Marco Del Fiol),  Retablo (Peru, R: Alvaro Delgado-Aparicio, film câstigător al ediției din 2018) sau La Camarista (Mexic, R: Lila Aviles, film câștigător al ediției 2019). Toate aceste titluri vor fi disponibile online între 9-16 septembrie.

Selectia de filme din acest an cuprinde productii din Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Peru, Spania si Uruguay. Dintre noile titluri: Tu me manques (Bolivia, R: Rodrigo Bellot, Cu Oscar Martinez – propunerea Boliviei la Premiile Oscar), Planta Permanente (Argentina/Uruguay, R: Ezequiel Radusky) sau Aleli (Uruguay, R: Leticia Jorge Romero). 

Programul complet al festivalului va fi disponibil la data de 25 august pe site-ul festivalului www.peliculafiesta.ro, pe platforma Cinesquare  si pe pagina de facebook a festivalului, iar biletele vor fi disponibile pe eventbook.ro incepand cu 25 august 2020. Pentru vizionarile online, biletele pot fi achizitionate si direct de pe platforma Cinesquare pe parcusul zilelor de desfasurare a festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *