Película Fiesta – film, dans si muzica pe 11 si 12 septembrie, la Verde Stop Arena

Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, aduce in premiera la cea de-a sasea editie Película Fiesta, un eveniment-experienta cu filme, concerte, demonstratii de dans, ateliere pentru copii si povesti de calatorie. Evenimentul va avea loc pe 11 si 12 septembrie, intre orele 17:00 – 22:30, la Verde Stop Arena (sos. Barbu Vacarescu nr. 162 – 164) din Bucuresti iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.

Pelicula Fiesta este un eveniment nou in cadrul festivalului prin care ne dorim sa prelungim vacanta de vara. Spatiul de la Verde Stop Arena se potriveste perfect cu energia festivalului si va gazdui timp de 2 zile demonstratii si povesti din America Latina, ateliere pentru copii, precum si o Expozitie de Afişe stradale din Madrid şi Barcelona, pusa la dispozitie de Ambasada Spaniei, ce cuprinde o selectie cu cateva dintre cele mai cunoscute postere care in ultimii ani au ilustrat sarbatori, iniţiative şi campanii desfaşurate in cele doua oraşe spaniole. Pelicula #6 e definit de 2 cuvinte: sANSa – caci avem ocazia sa facem inca o editie care sa ne bucure, sa ne faca sa vibram, dupa aceasta perioada  complicata, avem sansa de a ne trezi din amorteala si a ne bucura de viata si VACANta – deoarece nu, vacanta nu s-a incheiat. abia acum incepe.”, spune Ileana Cecanu, directorul artistic al festivalului.

Destinatia de vacante a lunii septembrie, Película Fiesta propune o calatorie in Cuba, Mexic, Brazilia, Argentina Spania si Peru iar filmele care se vor vedea sunt lungmetrajul COCO (r. Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017), castigator al doua premii Oscar, pentru Cel mai bun film de animatie si pentru Cea mai buna melodie originala, printre alte peste 100 de premii la festivaluri internationale de film (BAFTA, Globurile de Aur, Grammy, Teen Choice Awards), pe 11 septembrie si, pe 12 septembrie, documentarul nominalizat la Oscar, printre cele 21 de premii castigate la festivaluri internationale de prestigiu (BAFTA, European Film Awards), BUENA VISTA SOCIAL CLUB (r. Wim Wenders, 1999), ce ii urmareste pe renumitul chitarist Ry Cooder si pe fiul sau, Joachim, in timpul calatoriei lor in Cuba, de-a lungul careia se reunesc cei mai buni muzicieni ai tarii pentru a inregistra un album. Printre artistii inclusi in proiect se numara cantaretul Ibrahim Ferrer si pianistul Rubén González.  

Zilnic, intre 17:00 si 19:00, un DJ va intretine atmosfera cu ritmuri de bossanova, salsa si rumba reinterpretate iar seara zilei de sambata aduce demonstratii de tango argentinian si concerte de muzica argentiniana sustinute de Habanegra si Jose Almar. Duminica spectatorii se pot bucura de demonstratii de tango argentinian si dansuri cubaneze, iar concertele vor fi sustinute de Gabriela Costa si Alex Man (muzica braziliana) si  Yury Meza (muzica peruviana).

in zona de ateliere pentru copii, zilnic, intre 17:00 – 20:30, cei mai mici spectatori ai Películei pot participa la workshop-uri de coronite din flori, de codite colorate si de facepainting inspirat din sarbatoarea mexicana Dia de Los Muertos. Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit.

Zona de lounge a Librariei Humanitas aduce la Película Fiesta o selectie de autori din Columbia, Peru, Portugalia; Mexic, Argentina, Brazilia, Chile, Cuba si Spania dar si povesti din America Latina: pe 11 septembrie cu scriitorul Marius Chivu, autorul cartii Trei saptamani in Anzi si pe 12 septembrie cu calatoarea Diana Pavlenco.

in cadrul evenimentului de la Verde Stop Arena se va regasi si un mic pop-up show cu designeri de haine colorate, numai bune pentru calatoriile cu gandul pe meleaguri indepartate si accesorii si bijuterii inspirate de motivele sud-americane.

Programul complet al Película Fiesta dar si al celei de-a sasea editii a Película este disponibil pe site-ul www.peliculafiesta.ro si pe pagina de Facebook a festivalului, iar biletele vor putea fi achizitionate de pe eventbook.ro. Pretul biletului este de 50 lei/zi, copiii sub 10 ani au acces gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *