,,Poezia visului’’, de Miriam Raducanu – spectacol gratuit

Iubitorii de teatru si dans sunt invitati sa descopere pe pagina de Facebook unteatru o creatie a marii doamne a dansului romanesc – Miriam Raducanu. Una dintre primele productii din repertoriul teatrului independent, Poezia visului – un one man show cu Lari Giorgescu, va fi transmis miercuri, pe 8 aprilie, de la ora 19:00, gratuit.

Spațiul oniric a creat contextul unei întâlniri de excepție în Poezia visului, un spectacol de teatru-dans inspirat de universul poetic al scriitorului și actorului Emil Botta.  În 2013, legendara coregrafă Miriam Răducanu – un nume emblematic pentru scena autohtonă, revenea în sala de spectacol după o îndelungată absență. Aflat atunci la începutul carierei, Lari Giorgescu, care avea să devină una dintre cele mai proeminente figuri ale generației sale, evolua cu o naturalețe aparte în spațiul de joc împânzit în cearșafuri albe. După 7 ani, rezultatul colaborării lor va putea fi urmărit de iubitorii de teatru, dans și poezie din întreaga lume.

,,Poezia, când e bogată în semnificații și culori autentice, dă substanță nu numai lecturii sau recitalului. Ea poate da conținut unui spectacol teatral cu tot ceea ce înseamnă acest gen artistic. Creația celui ce a fost un mare actor și excepțional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei și metafore într-un format teatral. Am ales din Emil Botta câteva poezii subsumate ideii de vis creator de imagini si întâmplări încărcate de sensuri și sugestii. Rezultatul: spectacolul de față.’’

Miriam Raducanu

Un proiect independent lansat in urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat in peisajul cultural autohton prin productii de calitate, apreciate nu numai de publicul bucurestean, ci si de juriile marilor festivaluri de profil. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *