TIFF 2020: 45.000 de spectatori au vazut filme in aer liber

Cea de-a 19-a editie a Festivalului International de Film Transilvania s-a incheiat duminica, pe 9 August, cu doua proiectii sold-out ale comediei franceze Sterge istoricul / Delete History (r. Benoit Delépine, Gustave Kervern), desfasurate in paralel in Piata Unirii si la USAMV.

Chiar si in conditiile actual, cel mai mare eveniment din Romania dedicat filmului a atras, in perioada 31 Iulie – 9 August, un numar de 45.000 de participanti. Timp de zece zile, spectatorii au urmarit pe marile ecrane 157 de filme din 49 de tari, prezentate in cadrul a 232 de proiectii (fata de circa 400 in 2019), in 14 locatii, in prezenta realizatorilor invitati la aceasta editie.

Toate cele 500 de locuri disponibile in Piata Unirii din Cluj-Napoca au fost ocupate in fiecare seara dar, chiar dacă festivalul s-a incheiat, cateva dintre hiturile editiei pot fi urmarite in continuare online pana pe 16 august, pe TIFF Unlimited, platforma de video streaming a festivalului.

În topul preferințelor celor care au ales să-și petreacă serile de vară la TIFF s-au aflat, în acest an, filmele La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos)Mama (Madre, r. Rodrigo Sorogoyen), Corpus Christi (r. Jan Komasa), La dolce vita (r. Federico Fellini), evenimentele din programul Weekend la Castel și cele organizate la Arkhai Sculpture Park din Vlaha. 51 dintre evenimentele programate la această ediție au fost sold-out.

Filme de la ediția din acest an, dar și alte pelicule premiate se vor vedea la București într-un spațiu central, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la CINEMA SUB CLAR DE LUNĂ. Proiecțiile au loc în aer liber, vinerea, sâmbăta și duminica, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară. Programul complet: https://eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

One Response to “TIFF 2020: 45.000 de spectatori au vazut filme in aer liber”
  1. Home&Deco August 11, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *