“Un singur Cluj” alaturi de Ucraina

Razboiul din Ucrina fura vieti omenesti si distruge sute de mii de familii. Peste un 1,5 milioane de oameni au plecat pana acum din Ucraina, in timp ce altii au ramas in tara lor macinata de razboi. Si refugiatii si cei ramasi au nevoie de ajutoare, de alimente, apa, medicamente, haine, adaposturi sigure, liniste si pace.

Comunitatea ,,Un Singur Cluj” este o miscare din care fac parte mai multi operatori culturali din Cluj-Napoca si isi dorește sa ajute si sa fie #AlaturiDeUcraina. Astfel, ,,Un Singur Cluj” a lansat biletul de solidaritate, prin care oamenii pot dona pentru cauze umanitare. Sunt patru tipuri diferite de bilete, care valoreaza 10 lei, 50 lei, 100 lei si 500 lei, si pot fi cumparate online de AICI.

Prima misiune este la Cernăuți, acolo unde Primăria a cerut ajutorul României pentru a-i trimite un convoi cu echipamente și materiale necesare. Fondurile strânse prin biletele de solidaritate vor deveni astfel achiziții pentru cei nevoiași. 

Comunitatea ,,Un Singur Cluj” îndeamnă la solidaritate cu vecinii noștri și la unirea tuturor forțelor pentru bine. Mișcarea ,,Un Singur Cluj” a luat naștere în pandemie, în 2020, pentru a ajuta comunitatea medicală în lupta împotriva COVID-19. Festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF, UNTOLD, organizații și instituții locale sunt implicate în acest demers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *