Narcisismul de pe Facebook

Stiti la ce ma refer, nu-i asa? Sunt sigur ca aveti cel putin un prieten sau o prietena (pe Facebook) care se crede un fel de vedeta nedescoperita (inca). Si sunt si mai sigur ca v-ati saturat de toate selfie-urile pe care aceste “vedete” le posteaza ZILNIC. Doamne fereste sa nu-i vezi fata intr-o zi! Sa nu uitam de pozele din club, pozele cu mancare, pozele cu citate motivationale, pozele din vacanta, pozele cu bot de ratusca pe care le iubim la nebunie etc.

Oamenii acestia de abia isi mai incap in piele. In curand o sa vedem personaje care o sa-si infiinteaza propria religie si o sa se astepta ca ceilalti sa se inchine la ei. Cum se numesc acesti oameni? NARCISISTI! V-am mai spus eu ca retelele de socializare creeaza monstri…

Si da, narcisistii par ca se distreaza, dar sa nu credeti ca sunt fericiti. Un narcisist oscileaza mereu intre o lipsa de incredere acuta si o aroganta ultra-optimista. Starea lor emotionala din fiecare zi depinde de mediul exterior. Un narcisist nu o sa fie niciodata multumit decat daca cei din jur ii ofera atentia pe care o doreste cu atata putere. De aici si update-urile constante. Sigur, cateva zeci/sute de like-uri ajung pentru o zi, dar cum ramane cu ziua de maine?

Cand nu primesc ceea ce cred ca merita (atentie, adoratie), ei bine, apare frustrarea. Pai cum? Cum de nu sunt bagati in seama cand ei sunt in mod evident superiori? De ce oamenii nu le acorda respectul cuvenit? Poate pentru ca nu sunt importanti. Poate pentru ca nu au facut nimic in viata asta ca sa merite atentie. Bine, acestea sunt gandurile noastre. Un narcisist nu are nevoie sa faca ceva anume. El exista. Ar trebuie sa fie suficient, nu-i asa?

Pe scurt, cam asta este viata unui narcisist de pe Facebook. O viata trista si singuratica in care bucuria sau tristetea este la un click/like distanta. O viata expusa zilnic pentru doza obligatorie de atentie…

facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *