Amanda, din 24 Mai in cinematografele din Romania

In Parisul zilelor noastre, un baiat de 24 de ani (Vincent Lacoste) isi traieste viata boema pana cand cursul lucrurilor se schimba brusc: sora lui moare intr-un atentat terorist, iar David o ia in grija pe Amanda, nepoata sa de 7 ani.

Filmul va fi lansat in cinematografele din Romania pe 24 mai, distribuit de Bad Unicorn. El va putea fi vazut in avanpremiera in cadrul Festivalul Filmului Francez la Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov, Arad, Braila, Sinaia, Constanta, Sfantu Gheorghe si Pitesti.

Pentru Amanda, punctul de plecare a fost nevoia de a vorbi despre Parisul de azi, dar și pentru a surprinde ceva din fragilitatea, agitaţia și violența acestei perioade. (…) David este un copil mare, puțin neajutorat în fața aceastei fetițe – mai degrabă ea îl va ajuta decât invers. Acest cuplu m-a atins şi pentru că a fost un mod de a discuta despre a fi părinte.”, spune regizorul Mikhaël Hers despre cel de-al treilea film al său (după Memory Lane în 2010 și Ce sentiment de l’été în 2015), lansat internațional în 2018 la Festivalul de la Veneția, în secțiunea Orizzonti.

Cunoscut pentru preocuparea pe care o are legată de tema maturizării, regizorul Mikhaël Hers l-a ales pentru rolul lui David pe Vincent Lacoste, actorul răsfățat în prezent în Franța atât de publicul de TV, amator de comedie, cât și de festivalurile importante – la nici 26 de ani, Vincent Lacoste a fost cu 5 filme la Cannes și a primit numeroase nominalizări și premii. ”Dincolo de tristețe, acest film este luminos pentru că reușește să arate cum cele două personaje se ajută  reciproc să meargă mai departe, împreună.”, spune Vincent Lacoste despre Amanda.

No Responses to “Amanda, din 24 Mai in cinematografele din Romania”

Leave a Reply

Your email address will not be published.