Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991) este cea mai frumoasa animatie pe care am vazut-o vreodata. Nu cred ca pot sa va recomand ceva mai bun. Am crescut cu aceasta poveste si iubesc totul la ea. Pana si partea in care se canta, desi nu sunt nici pe departe un mare fan al acestei “tehnici”. Un clasic Disney pe care toti copiii ar trebui sa-l vada.

A fost odata ca niciodata, intr-un taram indepartat, un tanar print. Acesta locuia intr-un castel magnific si, desi avea tot ceea ce ar fi putut sa isi doreasca, era rasfatat, egoist si rau la suflet… Intr-o seara de iarna, o batrana cersetoare a aparut la castel si i-a oferit printului un singur trandafir in schimbul unui adapost care sa o fereasca de frig. Scarpit de chipul ei, printul a refuzat cadoul si a alungat-o pe batrana. Ea l-a avertizat sa nu se lase inselat de aparente pentru ca frumusetea vine din interior dar el nu a inteles nimic si a alungat-o din nou.

In acel moment, uratenia batranei a disparut si aceasta s-a transformat intr-o zana foarte frumoasa. Printul a incercat sa-si ceara scuze, dar era prea tarziu pentru ca ea deja vazuse ca dragostea nu avea loc in inima lui. Ca pedeapsa, l-a transformat intr-o bestie si a aruncat o vraja puternica asupra castelului si a tuturor celor care locuiau acolo. Trandafirul pe care i l-a oferit era cu adevarat fermecat. Acesta avea sa infloreasca pana in ziua in care el ar fi indeplinit 21 de ani. Daca ar putea sa invete sa iubeasca o femeie si sa castige dragostea ei in schimb pana in momentul in care ultima petala a trandafirului ar cadea, atunci vraja s-ar spulbera.

Daca nu, el ar blestemat sa ramana o bestie pentru totdeauna… Cine ar putea, vreodata, sa iubeasca o bestie?

No Responses to “Beauty and the Beast (1991)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *