Bleach (2004–2012)

Nu stiu daca ati observat, dar in ultima vreme am inceput sa va recomand din ce in ce mai des anime-uri. Stiti ce sunt anime-urile, nu-i asa? “Anime (din cuvantul japonez アニメ anime, la randul lui o abreviere a cuvantului englez animation) reprezinta orice film de animatie produsa/originara in/din Japonia. La originea acestui gen stau benzile desenate japoneze numite manga.” Daca va plac animatiile/desenele animate, va recomand sa incercati cat mai multe creatii japoneze. O sa ramaneti surprinsi de imaginatia si creativitatea lor.

Momentan, pentru ca am scris deja despre ele, pot sa va recomand Death Note (2006-2007), Code Geass: Lelouch of the Rebellion (2006–2007) si Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2 (2008). Cele trei sunt extrem de interesante si au tenta psihologica, suficienta de puternica incat sa va faca sa va puneti foarte multe intrebari. O sa intelegeti la ce ma refer dupa ce le vedeti.

Dar sa revenim la recomandarea de astazi. In ultimele saptamani mi-am ocupat timpul cu Bleach (2004-20012), o animatie care va va cuceri inca din primele episoade. Daca va pasioneaza anime-urile, Bleach trebuie sa fie pe lista voastra. O sa va doriti sa nu se termine.

Povestea: Spre deosebire de alti oameni, liceanul Kurosaki Ichigo are un talent special: vede fantome. Inca de mic copil el a fost capabil sa vada spiritele mortilor. Intr-o zi, suprinzator sau nu, viata lui se schimba complet in momentul in care surorile lui sunt atacate de un spirit rau si infometat numit Hollow. Spre norocul lui, un Shinigami (zeu al mortii), Kuchiki Rukia, cea responsabila cu trimiterea sufletelor ramase in urma pe pamant spre Soul Society si uciderea spiritelor Hollow, apare si ii da puterea lui Ichigo de a-si salva surorile. Din acel moment, dupa cum va puteti imagina, lupta lui cu spiritele rele incepe…

One Response to “Bleach (2004–2012)”
  1. Mihai B. September 5, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *