Raya and the Last Dragon (2021)

Pot sa spun ca au trecut mai mult de doua luni de cand nu am mai vazut un film. Bine, nu este ca si cum ar fi fost lansate nu stiu cate blockbuster-uri. Plus ca nici acestea nu mai sunt cum erau odata… Revenind la subiect, cumva mi s-a facut dor de o animatie reusita si m-am gandit ca ar fi cazul sa vad ultima productie Disney: Raya and the Last Dragon (2021).

Cum a fost animatie? Mie mi-a placut. A fost draguta, povestea a fost relativ interesanta. Pana si dragonul, care este foarte enervant pe alocuri, nu a reusit sa-mi schimbe parerea. Cred ca este un film destul de reusit si o alegere foarte buna de vazut impreuna cu familia. Sunt sanse destul de mari sa ii faceti fericiti pe cei mici.

Sigur, sunt si destul de multe parere negative. Majoritatea pe imdb.com. Cam toate fac referire la dragonul enervant sau la vechea si mult prea utilizata formula clasica folosita de Disney in toate animatiile lor. Hey, sunt de acord cu ei, dar formula pare functionala. Altfel nu mi-ar fi placut animatia si m-as fi uitat la altceva.

Dar da, si eu m-as bucura ca Disney sa vina cu ceva original. Cine stie, pana mor poate o sa am ocazia sa vad si asta. Sau poate nu.

Povestea: Cu mult timp in urma, intr-o lume fantastica numita Kumandra, oamenii si dragonii traiau impreuna in armonie. Asta pana in momentul in care niste monstri, Druun, au aparut si au inceput sa transforme toate persoanele pe care le atingeau in piatra.

Pentru a-si salva prietenii, dragonii s-au sacrificat. Dar sacrificiul lor nu a fost apreciat, iar oamenii au inceput sa se lupte intre ei pentru ultimul lucru lasat in urma de dragoni, arma cu care Druun au fost invinsi. 500 de ani mai tarziu, din cauza lacomiei si egoismului lor, urmasii celor din Kumandra reusesc sa elibere inamicul lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *