Daddy’s Home (2015)

Daddy’s Home (2015) este un film… dezamagitor. Incep sa cred ca cei de la Hollywood chiar nu mai stiu sa faca o comedie decenta. Oare chiar s-a terminat umorul in SUA? Oare chiar nimeni nu mai are vreo idee amuzanta pe care un regizor sa o foloseasca intr-un film? Deja m-am obisnuit cu ideea ca americani nu se mai pricep la genul “horror”. Deja m-am saturat de faptul ca reteta de succes in SUA pare sa se rezume la sequel-uri si remake-uri. Banuiesc ca ar fi cazul sa inteleg ca nici pe partea de comedii nu am sanse sa vad ceva decent in urmatorii ani. Pacat!

Chiar m-am gandit de multe ori ca problema s-ar putea sa fie la mine. Cine stie, poate mi-am pierdut eu simtul umorului. Dar cand vorbesc cu alte minti luminate despre aceste “comedii” primesc aceleasi raspunsuri. “Ce porcarie”, “nu-mi vine sa cred ca mi-am pierdut timpul cu mizeria aia”, “nu-mi vine sa cred ca am dat bani ca sa vad filmul ala” etc.

Da, Daddy’s Home (2015) ruleaza in cinematografe, dar nu va recomand sa mergeti sa il vedeti. O sa va pierdeti timpul si banii. Va garantez ca nu o sa radeti foarte mult. De fapt, o sa fie aproape un miracol daca reusiti sa radeti mai mult de doua ori pe parcursul filmului.

Povestea? Un barbat steril si fara coloana vertebrala, Brad Whitaker (Will Ferrell), nice guy 100%, s-a casatorit cu o femeie care avea doi copii dintr-o casatorie anterioara. Pentru ca isi dorea foarte mult sa fie tata, Brad a facut mereu tot posibilul sa-i ajute pe copii si sa le faca toate poftele. Evident, copiii nu l-au bagat niciodata in seama. Numai ca, pe masura ce timpul a trecut, pana si ei au inceput sa se ataseze de el. Problema?

Fix cand incepeau sa se inteleaga, tatal natural al copiilor se gandeste sa le faca o vizita. Cine este tatal lor? Opusul lui Brad, un barbat puternic, hotarat, care face ce vrea cand vrea. Cum se vor intelege cei doi? Nu prea bine… Si da, de aici ar fi trebuit sa inceapa distractia. Cel putin asa m-am gandit eu, dar m-am inselat. Distractia se va lasa asteptata pana la finalul filmului. Distractia cred ca era ocupata cu alte lucruri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *