Darkman (1990)

Tin minte ca am vazut acest film pe caseta video. Cred ca era anul 1992. Si sunt sigur ca in perioada respectiva m-am indragostit de filme. Ce perioada frumoasa, ce filme reusite, ce actori buni… Nu stiu daca o sa mai prind o astfel de perioada in viata enind aceasta. Speranta moare ultima. Revenind la subiect, Darkman (1990) este genul de poveste care mi-a ramas intiparita in memorie. Un film extraordinar pe care ar trebui sa il (re)vedeti, o piesa de rezistenta in categoria “cele mai bune filme cu si despre razbunare“, primul film in care am avut ocazia sa fac cunostinta cu un mare actor: Liam Neeson.

As putea sa vorbesc ore in sir despre acest film si despre ideile din spatele lui, dar nu vreau sa stric farmecul povestii. Tot ceea ce pot sa va spun este ca trebuie sa il vedeti. Daca aveti cat de cat o tangenta cu tema “razbunarii” despre care tot am vorbit in ultima perioada, atunci sunt absolut sigur ca o sa fiti incantati de Darkman (1990).

Povestea: Peyton Westlake (Liam Neeson) este un om de stiinta care si-a dedicat aproape intreaga viata pentru a produce piele sintetica. Dupa ani de munca, Peyton este din ce in ce mai aproape sa produca o astfel de piele care ar revolutiona intreaga lume medicala. Numai ca are o singura problema. Pielea sintetica pe care o produce se dezintegreaza dupa 99 de minute. Si cu toate ca simte ca poate rezolva acest inconvenient, el intampina o alta “dificultate”.

Iubita lui descopera un document secret care poate distruge planurile unui mafiot local si il uita in laboratorul lui Peyton. Evident, mafiotul vine sa recupereze documentul respectiv si, in timp ce face asta, reuseste sa arunce in aer laboratorul. Numai Peyton reuseste sa supravietuiasca exploziei si de aici incepe partea distractiva…

No Responses to “Darkman (1990)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.