Decision To Leave, de vineri in cinema

Decizia de a pleca/ Decision To Leave, captivantul thriller care i-a adus la Cannes 2022 premiul pentru regie reputatului cineast coreean Park Chan-wook, are premiera în cinematografele din România pe 17 februarie, distribuit de Independența Film. Filmul spune povestea unui polițist care devine atras de suspecta principală dintr-un caz de crimă. 

Consacrat pentru filmele sale care abundă în scene ultra-violente (Oldboy, Sympathy for Mr. Vengeance, The Handmaiden), Park Chan-wook și-a suprins fanii cu această poveste de dragoste modernă cu elemente neo-noir, în care dă o nouă turnură unei clasice povești despre dragoste și obsesie. 

Hae-joon (Park Hae-il), un detectiv cu experiență, investighează moartea suspectă a unui bărbat prăbușit de pe vârful unui munte. A sărit sau a fost împins? Când detectivul Hae-joon ajunge la fața locului, începe să o suspecteze pe soția acestuia, Seo-rae (Tang Wei). Dar pe măsură ce sapă mai adânc în anchetă, detectivul se trezește tot mai atras de tânăra văduvă.

Decision to Leave este o sofisticată poveste de dragoste care nu caută un vinovat sau răspunsuri concrete la misterele propuse, ci oferă spectatorilor un captivant amestec de tensiune, dorință și emoții subtile: „Am vrut să creez o poveste de dragoste în care nimeni nu spune te iubesc. Este un film despre ceea ce nu este spus, ci observat”, a declarat Park Chan-wook.

Întrebat care a fost sursa de inspirație a filmul, Park Chan-wook a spus că și-a dorit să facă un film care să conțină două versiuni, cea originală și cea modernă, a unei cunoscute melodii coreene – „The Mist”, care se regăsește pe coloana sonoră a filmului interpretată de Chung Hoon-he și Song Chang-sik: „Firește, mi-am imaginat că trebuie să fie o poveste de dragoste care se întâmplă într-un oraș învăluit în ceață. În al doilea rând, am vrut să fac un film al cărui personaj principal să fie asemănător detectivului meu favorit, Martin Beck, din celebra serie suedeză de romane polițiste. Am vrut un detectiv care să fie blând, tăcut, curat, politicos și bun. Cele două idei s-au contopit și dezvoltat într-o discuție pe care am avut-o cu Chung Seo-kyung și, treptat, a început să capete formă”.

Decizia de a pleca/ Decision To Leave are premiera în cinematografele din România pe 17 februarie, distribuit de Indepedența Film. Programul proiecțiilor aici.

Independența Film, casa de distribuție care activează din 1997 în România, promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase.

Printre titlurile pe care Independența Film le va lansa în această primăvară se regăsesc: Cei opt munți/ Le Otto Montagne (r. Felix van Groeningen și Charlotte Vandermeersch), care va avea premiera în cinema pe 24 martie, Stejarul și locuitorii săi/ Le chêne (r. Laurent Charbonnier, Michel Seydoux) cu premiera pe 14 aprilie sau Inocentul/ L’innocent (r. Louis Garrel), care va ajunge în cinematografe din 21 aprilie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *