“Despre trup si suflet”, marele castigator al celei de-a 10-a editii Sydney Film Festival

“Despre trup si suflet” / „On Body and Soul” a fost declarat duminica, 18 Iunie, marele castigator al celei de-a 10-a editii Sydney Film Festival, cel mai important festival de film din Australia. Trofeul festivalului si premiul in valoare de 60.000 de euro se ofera anual celui mai “indraznet si curajos film de actualitate”.

In competitia din acest an au fost selectate 12 filme, printre care: The Beguiled (filmul Sofiei Coppola, prezentat in avanpremiera de la Cannes 2017), Félicité, castigatorul Premiului Juriului la Berlinale, Happy End, cel mai recent film al lui Michael Haneke (prezentat la Cannes 2017), My Happy Family, proaspat castigator al Trofeului Transilvania la TIFF 2017 sau The Other Side of Hope, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki.

Ildikó Enyedi este prima femeie din istoria festivalului care câștigă marele premiu. Prezentă la gala de la Sydney, regizoarea filmului “Despre trup și suflet” / „On Body and Soul”, a declarat: “A fost o competiție foarte puternică. Este minunat că un astfel de film poate cuceri atât de mulți oameni. Asta îmi oferă multă speranță în cinema și în puterea pe care o poate avea comunicarea între oameni”

“Despre trup și suflet” este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiți care descoperă, printr-o întâmplare, că au același vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calității. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajații. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează același vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoție și iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învață să-și exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care și le-au impus ei înșiși.

Filmul va fi distribuit si in cinematografele din Romania incepand cu data de 30 iunie, de Bad Unicorn.

No Responses to ““Despre trup si suflet”, marele castigator al celei de-a 10-a editii Sydney Film Festival”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *