Dovlatov, dublu premiat la Berlinale 2018, in cinematografele din Romania din 15 iunie

”Dovlatov”, cel mai nou film al lui Alexey German Jr. , filmul premiat cu doua trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contributie artistica si Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury va fi lansat in cinematografele din Romania pe 15 iunie. Filmul va avea parte de doua proiectii in avanpremiera la TIFF 2018, luni, 28 mai și duminica, 3 iunie.

”Dovlatov” este cel mai nou film al lui Alexey German Jr. (Ursul de Argint pentru „Under Electric Clouds͟”, Leul de Argint pentru „Paper Soldier͟), care pentru prima dată își îndreaptă camera de filmat asupra orașului său natal, Leningrad (Sankt Petersburg), pentru a ilustra viețile tinerilor scriitori sovietici Serghei Dovlatov și Iosif Brodski și a altor artiști reprimați în anii ’70.

„Dovlatov͟” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor, Serghei Dovlatov, a cărui viziune satirică depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Împreună cu poetul și prietenul său, Iosif Brodski, Dovlatov a luptat pentru menținerea talentului și integrității sale, fiind martor în același timp la suprimarea celorlați colegi de breaslă de către un sistem puternic, de neclintit, de care nu vor scăpa ulterior odată decât cu emigrarea în Occident.
FB page: www.facebook.com/Dovlatov.Filmul

Serghei Dovlatov (3 septembrie 1941–24 august 1990) este socotit unul dintre cei mai originali şi mai inteligenţi scriitori ruşi. În Uniunea Sovietică fusese, după propriile mărturisiri, un elev rău, un student rău, un soldat rău şi mai ales un cetăţean sovietic rău

No Responses to “Dovlatov, dublu premiat la Berlinale 2018, in cinematografele din Romania din 15 iunie”

Leave a Reply

Your email address will not be published.