FILM+ lanseaza apelul de proiecte pentru cineasti

Cineastii la inceput de cariera din Romania, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova sunt invitati sa isi inscrie proiectele la cea de-a VI-a editie (2021-2022) FILM+, programul de sustinere a productiilor cinematografice independente cu buget redus.

Proiectele se pot insscrie prin completarea formularelor online de pe site-ul FILM+ https://film-plus.ro/how-to-apply/. Data limita pentru aplicatii este 25 iulie. 

Programul FILM + sprijină realizatorii de film care nu au debutat încă în lungmetraj și care au un proiect de scurtmetraj sau lungmetraj în derulare. FILM+ oferă sprijin, indiferent de genul filmelor (ficțiune, animație, documentar, experimental) și stadiul în care se află la momentul aplicației (dezvoltare de scenariu, producție, post-producție), și pune la dispoziția aplicanților resurse fizice, precum și expertiza îndrumătorilor și a partenerilor pentru susținerea proiectelor selectate.

  • FILM + Dezvoltare
    Această secțiune este dedicată proiectelor în stadii incipiente de dezvoltare (treatment sau prim draft). Proiectele selectate vor beneficia de îndrumare și consultanță pentru dezvoltarea scenariului și pregătire pentru etapa de finanțare și producție. Bugetul producției nu este un criteriu de eligibilitate.
  • FILM + Producție
    La această secțiune a programului se pot înscrie proiecte de film cu buget redus (sub 30.000 de euro) aflate într-un stadiu avansat de pregătire, și care au nevoie de sprijin pentru filmare și producție (regie, imagine, sunet, în funcție de nevoile specifice ale proiectului). Proiectele selectate pot beneficia de resurse fizice (echipamente, locații de filmare, completarea echipei tehnice și de creație). 
  • FILM + Work in Progress
    Realizatorii de film selectați în această secțiune vor primi  sprijin pentru finalizarea proiectelor (filme cu buget redus, sub 30.000 de euro), beneficiind de consultanță specifică etapei de post-producție artistică și/ sau tehnică, în funcție de nevoile fiecărui proiect (montaj, postprocesare imagine și/sau sunet, efecte speciale, grafică etc), precum și acces la resurse fizice (studio de sunet, de procesare imagine, grafică ș.a.m.d.). 

Rezultatele selectiei vor fi anuntate in a doua jumatate a lunii septembrie. 

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin și promovare dedicat proiectelor de film, animație și video art independente, FILM+ este singurul proiect românesc și din regiune destinat formării profesionale, care are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea și promovarea producțiilor audiovizuale de microbuget, realizate de tineri artiști proaspăt absolvenți sau autodidacți din România, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova, folosind experiența acumulată de profesioniștii români din cinematografie. 

Până acum, FILM+ a susținut dezvoltarea a peste 50 de proiecte și a oferit tinerilor realizatori de film ocazia de a participa, în cadrul secțiunii FILM+ Pop-Up, la workshop-uri și masterclass-uri susținute de cineaști consacrați precum Alexander Nanau, Andrei Ujică, Ada Solomon, Corneliu Porumboiu, Masha Markovic, Monica Lăzurean-Gorgan, Radu Jude, Ralitza Petrova, Paul Tyler, Selin Karli, Srdan Golubović  și alte personalități ale industriei de film. 

No Responses to “FILM+ lanseaza apelul de proiecte pentru cineasti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *