Filmul Amanda – acum in cinematografe

Amanda, cel de-al treilea film al regizorului francez Mikhaël Hers, prezentat in premiera si premiat cu trofeul ”Magic Lantern” in sectiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Venetia, este acum in cinematografele din tara.

Filmul va rula in 32 de cinematografe din 21 de orase din Romania: Bucuresti, Cluj, Barlad, Bistrita, Botosani, Brasov, Caransebes, Craiova, Constanta, Iasi, Lugoj, Onesti, Petrosani, Piatra Neamt, Pitesti, Resita, Sinaia, Sfantu Gheorghe, Slobozia, Targu Mures, Vulcan.

Cum să redai just în cinema durerea pe care o provoacă celor rămaşi în urmă moartea unei persoane? Regizorul francez Mikhaël Hers oferă un răspuns emoţionant în „Amanda”, cronica plină de delicateţe a relaţiei dintre un tânăr şi nepoata sa, în Parisul de după un atac terorist.” (Ionuț Mareș, Ziarul Metropolis)

Hers rămâne același regizor solar, care inundă imaginea cu lumina verii și acorduri de pian ce degajă o căldură inconfundabil umană.” (Dragoș Marin, Film reporter)

Sinopsis:
În Parisul zilelor noastre, un băiat de 24 de ani (Vincent Lacoste) își trăiește viața boemă până când cursul lucrurilor se schimbă brusc: sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani.
Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, iar trecerea lui David la maturitatea timpurie se face într-un mod plin de speranță și tandrețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *