Grota / Il buco, din 29 Iulie in cinema

Filmul care a cucerit prin frumusetea imaginilor sale publicul, criticii de film, dar si cineasti premiati cu Oscar, precum Bong Joon-ho (Parazit) sau Chloe Zhao (Nomadland), ajunge in cinematografele din Romania din 29 iulie, distribuit de Independenta Film. Grota / Il buco, un film de Michelangelo Frammartino, recompensat la Festivalul de Film de la Venetia 2021 cu Premiul Special al Juriului, spune povestea explorarii uneia dintre cele mai adanci pesteri din lume, Abisul Bifurto, din Calabria.

În timpul boomului economic din anii 60, în nordul prosper al Italiei este construită cea mai înaltă clădire din Europa. În capătul celălalt al țării, în regiunea Calabria, mai mulţi tineri speologi se avântă într-una din cele mai adânci peşteri din lume, la al cărei capăt, la 700 de metri sub nivelul solului, nu s-a ajuns vreodată. Nimeni din satul din apropiere nu are habar de acţiunile acestor temerari, doar un bătrân păstor îi observă îndeaproape. Curând, el va fi trup şi suflet alături de ei.

Michelangelo Frammartino a descoperit Abisul Bifurto în timp ce filma în Calabria Le Quattro Volte, cel de-al doilealungmetraj al său, cunoscându-l în 2016 chiar pe speologul care a condus expediția de explorare din anii ‘60. Povestea din Grota reface traseul descoperirii și cartografierii Abisului Bifurto și are la bază povestea reală a echipei originale de speologi, iar interpreții personajelor din Grota sunt la rândul lor speologi. Renato Berta, directorul de imagine multiplu premiat de-a lungul carierei, a utilizat cabluri de fibră optică pentru a manevra echipamentul de filmare din afara peșterii.

Grota / Il buco este distribuit de Independenta Film si va rula in Bucuresti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Hollywood Multiplex, Cinema Muzeul Taranului, Cinema Union), Cluj (Cinema Victoria), Galati (Cinema Ioan Manole), Iasi (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Sfantu Gheorghe (Cityplex), Sibiu (Cinema Ion Besoiu) si alte cinematografe care vor fi anuntate in programul proiectiilor de pe independentafilm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *