Next Door (2005)

Nu mi-am imaginat niciodata ca o sa vreau sa ma uit la un film norvegian, dar se pare ca pasiunea mea pentru filme psihologice ma duce in locuri nebanuite. Da, limba norvegiana s-ar putea sa va enerveze putin. Va spun din proprie experienta, a fost o anumita perioada in viata mea in care nu suportam decat filmele in limba engleza. Dar viata este plina de suprize, iar de atunci am vazut filme din Coreea de Sud, Thailanda, Singapore, Japonia, Franta, Spania, Danemarca si, in premiera, Norvegia.

Va recomand sa ignorati tara din care provine un film sau limba vorbita in el. Un film bun nu ar trebui judecat dupa aceste aspecte. Revenid la recomandarea de astazi, Next Door aka Naboer (2005) este genul acela de horror/mystery/thriller total imprevizibil care o sa va tina in suspans pana la final. Nu o sa va dati seama directia in care merge actiunea, nu o sa banuiti nici intr-o mie de ani cum se va termina povestea. Iubesc genul acesta de filme! Se joaca in fel si chip cu mintea ta, iar la final te lasa cu gura cascata.

Povestea: Dupa despartirea de iubita lui, John (Kristoffer Joner) are “norocul” de a se intalni cu cele doua vecine ale lui. Problema? Cele doua, Anne si Kim, sunt foarte atragatoare si… extrem de ciudate. Fara sa isi dea seama cum, vecinele lui reusesc in scurt timp sa ii dea viata peste cap si sa il faca sa nu-si mai da seama ce este real si ce este o iluzie.

Evident, nu pot sa spun despre ce este vorba, o sa aflati la finalul filmului, dar se pare ca tot ceea ce se intampla dupa ce le intalneste pe cele doua pare sa aiba legatura cu despartirea lui. Cine sunt cele doua femei si ce vor de la el? Ce legatura au ele cu iubita lui? De ce s-a despartit John de iubita lui? Ramane sa aflati singuri…

3 Responses to “Next Door (2005)”
  1. Adriana December 19, 2015
    • Daniel Urda December 19, 2015
  2. Cosmina December 20, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *