Incep inscrierile pentru atelierul de film dedicat liceenilor

Festivalul International de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) lanseaza o noua provocare pentru adolescentii pasionati de film, fotografie si editare video. Pana pe 1 iulie, liceenii cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani sunt invitati sa se inscrie in aventura Let’s Go Digital!, atelierul de creatie care le ofera sansa de a explora lumea filmului, sub indrumarea experților din industrie.

Aplicațiile pot fi trimise exclusiv online, prin completarea formularului disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/lgd/formular-inscriere

De la prima ediție a programului, organizată în 2005, peste 400 de liceeni s-au bucurat de experiența Let’s Go Digital!. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit între timp studiile în domeniu și au cariere solide în industrie. Printre cei mai cunoscuți astăzi se numără cineastul Andrei Huțuleac (#doogpoopgirl, Havana, Cuba), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (Călătoria fantastică a Maronei, Celed), regizoarele Teona Galgoțiu, Luiza Pârvu, Anda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

Ajuns la ediția cu numărul 19, Let’s Go Digital! reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesați să dezvolte o carieră în industria cinematografică. În urma preselecției, 12 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aceștia vor avea la dispoziție 10 zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Lor li se vor alătura 2 seniori, foști cursanți ai atelierului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making of-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop.

La finalul festivalului, cele patru filme realizate de adolescenti vor fi proiectate in fata specialistilor din domeniu, urmand ca fiecare dintre tinerii creatori sa primeasca sfaturi personalizate.
Regulamentul poate fi consultat aici: tiff.ro/lgd/regulament

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *