„It Must Be Heaven” – din ianuarie in cinema

Castigatoare a unei mentiuni speciale in competitia Festivalului de la Cannes din acest an, „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil”, noua comedie a lui Elia Suleiman, reda calatoria cineastului prin diferite orase ale lumii, unde descopera paralele neasteptate cu Palestina sa natala.

Distribuit de Independenta Film, „Paradisul, probabil” va rula in cinematografele din Romania din 3 ianuarie 2020.

ES emigrează din Palestina în căutarea unui nou „acasă”, însă, își dă seama curând că țara sa de origine îl urmează ca o umbră. Promisiunea unei vieți noi se transformă rapid într-o comedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-i amintește de patria lăsată în urmă. Un film în cheie comincă, semnat de regizorul multi-premiat Elia Suleiman, care explorează noțiuni precum identitatea, naționalitatea și apartenența și în care cineastul-actor pune o întrebare fundamentală: unde te poți simți „acasă”?.

Inspirat si din momente reale din experienta de viata a autorului, in „Paradisul, probabil” “regizorul-actor isi foloseşte fata si trupul ca sa exprime sufletul Palestinei”, scrie Hollywood Reporter. Din distributia filmului fac parte Vincent Maraval, producatorul filmelor lui Elia Suleiman, precum si celebrul actor Gael García Bernal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *