Micro-granturile #ADFRSurvival vor ajunge la 6 artisti independenti

44 de artisti independenti din industria cinematografica, afectati de starea de urgenta instituita in Romania pe fondul pandemiei COVID-19, au aplicat pentru cele 6 micro-granturi #ADFRSurvival, in valoare de 500 de euro fiecare, adresate talentelor emergente si actorilor independenti.

Sesiunea de acordare a micro-granturilor #ADFRSurvival, in valoare totala de 3000 de Euro, a fost lansata de Asociatia Pentru Dezvoltarea Filmului Romanesc (ADFR) pe 10 aprilie.

Beneficiarii celor sase micro-granturi #ADFRSurvival sunt actorii Rolando Matsangos (Bucuresti) si Paul Sebastian Popa (Cluj), alaturi de regizorul Norbert Fodor (Bucuresti – Cluj Napoca), directorul de imagine Elena Bolintiru (Bucuresti) si scenografii Elena Sucioaia (Bucuresti) si Iuliana Ranta (Piatra Neamt), care au fost anuntati prin email si pe pagina oficială de Facebook – ADFR

Echipa de evaluatori formată din Laura Mușat (fondator ADFR), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR & co-fondator / director artistic ShortsUP) și Iulia Popovici (critic de film & teatru / fondator Asociația Transsectorială a Independenților din Cultură), a luat în considerare informațiile oferite de documentele depuse, gradul de afectare a domeniului de activitate de către implementarea stării de urgență în România, măsura în care candidatul poate să își desfășoare activitatea prin telemuncă și urgența nevoii unei surse de venit.  

„Un ochi plânge, altul se bucură la micro-granturile ADFR. Pe de o parte, a fost o bucurie să citesc despre oameni activi, dinamici, pasionați de munca lor, pe de altă parte, e dureros să vezi ce efecte are această criză asupra artiștilor tineri, deja precari. A fost destul de complicat de făcut selecția, e ca și cum te-ai juca de-a Solomon, dar mă bucur că ADFR există și a pus o cărămidă, cât de mică, la supraviețuirea mediului nostru.”, a mărturisit Iulia Popovici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *