„Om Caine”, premiera mondiala la Göteborg Film Festival

„Om Caine / Man and Dog”, primul lungmetraj regizat de Stefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache si Ofelia Popii in rolurile principale, va avea premiera mondiala la Göteborg Film Festival 2022. Cea de-a 45-a editie a festivalului, cel mai important eveniment de gen din Scandinavia, este programata intre 28 Ianuarie si 6 Februarie.

Göteborg Film Festival prezintă anual aproximativ 400 de producții din întreaga lume, iar la proiecții participă în jur de 130.000 de spectatori. Circa 1.900 de cineaști, jurnaliști și delegați din industrie sunt prezenți anual la festival. În contextul pandemiei, ediția de anul trecut a avut loc online, însă a atras cel mai numeros public de până acum. Anul acesta, organizatorii plănuiesc o ediție cu prezență fizică, completată de un program online de 50 de filme.

Filmul va fi proiectat in cadrul evenimentului in zilele de 2, 3 si 5 Februarie. Prezenta echipei la festival este sprijinita de ICR Stockholm si Centrul National al Cinematografiei. 

Lungmetrajul este o poveste despre dragoste și exil, scrisă de Andrei Epure, Ștefan Constantinescu și Jörgen Andersson, structurată sub forma unui film noir, în care se întrepătrund senzațiile de paranoia, alienare, umorul absurd și sentimentul unei iminente catastrofe.

Acțiunea filmului are loc în apogeul crizei sanitare provocate de coronavirus când personajul principal, Doru, decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. El susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției. Timpul este scurt, Europa se pregătește să își închidă granițele, iar superiorii îi cer să se întoarcă de urgență în Suedia. 

Din distributie fac parte, intre altii, actorii Ana Ciontea, Voica Oltean, Liviu Pintileasa si Cosmina Stratan, iar filmarile au avut loc in Romania si Suedia. Imaginea filmului este semnata de Alexandru Solomon, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, Alexandra Alma Ungureanu s-a ocupat de scenografie si costume, Petya Simeonova, de machiaj, iar inginer de sunet a fost Boris Trayanov. 

Producatorii sunt Ada Solomon si Diana Paroiu, iar co-producatori: Rossitsa Valkanova, Jörgen Andersson, Nina Frese si Peter Possne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *