Elysium (2013)

Dupa Oblivion si The Host, Elysium parea un alt SF cel putin promitator. Si ma bucur ca nu m-am inselat pentru ca l-am asteptat foarte mult timp si am fost dezamagit de prea multe ori in ultima perioada. Nu a fost cazul. Elysium merita toata atentia voastra. Este genul de film pe care trebuie sa-l vedeti chiar si daca nu va omorati dupa SF-uri.

Are de toate (aripi picante…glumesc): actiune, scene de lupta, oprimari, conspiratii, tot ce vreti. Totul intr-un pachet bine ambalat. Mi-a placut foarte mult si povestea. Intr-un viitor mai departat, lumea este impartita in doua categorii sociale: cetatenii (cei care stau pe o statie spatiala, Elysium, intr-un fel de paradis creat de mana omului) si oamenii obisnuiti care traiesc pe Pamant in conditii greu de imaginat.

Ei bine, in aceasta lume nedreptatile sunt la ele acasa si totul pare fara speranta pentru oamenii de rand. Asta pana in momentul in care Max (Matt Damon) sufera un accident de munca si este supus unor radiatii cu efect devastator. Avand doar cateva zile de viata la dispozitie, Max se decide sa le faca o vizita celor de pe Elysium…

No Responses to “Elysium (2013)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *