Sportivii anului 2019, premiati la Alpin Film Festival

Gala Muntelui, evenimentul anual care celebreaza la ALPIN FILM FESTIVAL performanta romaneasca in domeniul sporturilor montane, ajunge anul acesta la cea de-a 5-a editie. Pe 29 februarie, de la ora 14:00, sportivii care au inregistrat cele mai mari succese în 2019 vor fi aplaudati si recompensati pentru reusitele lor in cadrul unei ceremonii gazduite de Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni.

Unul din premii va fi acordat in memoria alpinistului Zsolt Török, caruia Alpin Film Festival ii dedica in acest an intreaga editie.

Cu sprijinul Clubului Alpin Român, AFF va propune la această ediție un nou format al Galei, oferind premii pentru cele mai importante performanțe din: alergare montană, parapantă, mounatin bike și nu în ultimul rând alpinism. Și în acest an, Federația Română de Alpinism și Escaladă va premia la Bușteni sportivii anului 2019. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, Federația Română de Orientare va premia un sportiv care s-a remarcat cel mai mult în 2019 la acest capitol.

Un premiu special îi va fi acordat în premieră meteorologului George Porancia, de la staţia meteo de la Vârful Omu, care trăiește de 36 de ani la 2.500 de metri altitudine. În cadrul aceleiași ceremonii, Jandarmeria Montană va acorda o distincție specială pentru cea mai importantă performanță în alpinism înregistrată de un Jandarm montan.

De la ora 16:00, spectatorii vor urmari Age of Ondra (r. Josh Lowell, Zachary Barr, Peter Mortimer), despre  Adam Ondra, considerat cel mai bun alpinist din lume. Dupa ce a cucerit câteva dintre cele mai dificile rute de pe intreg mapamondul, Ondra impinge acum limitele umane, antrenandu-se pentru noi recorduri care ii vor asigura locul in istoria ascensiunilor.

La polul opus, de la ora 17:00, pe marele ecran din Busteni va rula, tot cu intrare libera, multi-premiatul documentar 4 ani în 10 minute (r. Mladen Kovacevic). Realizat din imagini surprinse pe casete video in urma cu 18 ani, filmul documenteaza ascensiunea primului sarb pe Everest. 

Accesul la Gala Muntelui, dar si la proiectiile filmelor, este gratuit, in limita locurilor disponibile.

No Responses to “Sportivii anului 2019, premiati la Alpin Film Festival”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *