Succes american pentru thriller-ul psihologic romanesc “Miracol”

Thrillerul psihologic „Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, s-a bucurat de succes si critici elogioase dupa recenta sa lansare in America de Nord. Filmul rulează in continuare in mai multe cinematografe din Statele Unite Ale Americii si Canada, distribuit de Film Movement.

„Miracol este un puzzle matematic, un poem spiritual, un mister puternic, și o dovadă emoționantă și discretă a felului în care cinema-ul arthouse este bine reprezentat în 2022”. (Movieweb) 

„O poveste despre traumă, crimă și căutarea dreptății în România”, filmul lui Bogdan George Apetri „este un thriller de o simplitate înșelătoare, cu șocuri paralizante. (…) ​​Primul act se încheie cu o crimă brutală, al doilea se referă la eforturile tenace și alarmant de extralegale ale unui polițist de a o rezolva sau de a demonstra vina suspectului său principal. Este un film cu dogme religioase și raționaliste concurente în care călugărițele mint și un polițist cinic, care crede că rugăciunea nu ajută la nimic, încalcă legea. Apetri își ascunde cărțile, depășește așteptările și gestionează surprize autentice. Și violența lor este pe cât de nemiloasă, pe atât de discretă.” (Movie Nation)

„O investigație spirituală ce se dezvăluie cu dexteritate și suspans” (The New York Times), acțiunea din „Miracol” are loc în aceeași lume a unui oraș de provincie din „Neidentificat”, cu anumite personaje și fire narative care se suprapun subtil. 

 „Neidentificat” si „Miracol”, primele doua filme din trilogia lui Bogdan George Apetri despre intamplari fictionale ce au loc in orasul sau natal, Piatra Neamt, vor fi prezentate si in cadrul Romanian Film Festival DC din Washington DC (pe 10, respectiv 19 iunie).  

No Responses to “Succes american pentru thriller-ul psihologic romanesc “Miracol””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *