The Big Short (2015)

The Big Short (2015) – o drama inspirata din realitate, un film cu sanse reale la castigarea premiului Oscar (categoria “cel mai bun film”), o poveste care o sa va faca sa urati din tot sufletul bancile si pe cei care le conduc. Pe scurt, The Big Short o sa va spuna exact cauzele care au condus la criza imobiliara din SUA. Stiti voi, criza imobiliara care s-a transformat in criza economica din toata lumea, cea din 2008 care a lasat foarte multi oameni pe strazi…

Dupa criza imobiliara din SUA, aproximativ cinci trilioane de dolari din fonduri de pensii, depozite, investitii, actiuni au disparut pur si simplu de pe fata planetei. Opt milioane de oameni si-au pierdut locurile de munca, sase milioane de oameni au ramas fara case. Iar asta s-a intamplat doar in SUA. Nimeni nu stie exact cat de mare a fost dezastrul in toata lumea.

De ce s-a ajuns pana aici? De ce creditul ipotecar, considerat cel mai sigur din lume, aproape a distrus sistemul bancar? De ce nu a verificat nimeni aceste credite? Cine s-a imbogatit de pe urma lor? Puteti sa gasiti unele raspunsuri in acest film. Credeti-ma pe cuvant, povestea este foarte interesanta si merita sa aflati mai multe despre ceea ce s-a intamplat in SUA.

A platit cineva pentru acest dezastru? Nu prea…

Sigur, o mare banca a fost inchisa (Lehman Brothers), dar restul bancilor, cu toate ca au fost responsabile pentru dezastru, au fost salvate de stat din BANI PUBLICI. Da, ati inteles bine. Desi contribuabilul a avut cel mai mult de suferit, tot el a fost nevoit sa ii salveze pe cei care i-au distrus viitorul, l-au lasat pe drumuri, i-au luat economiile si l-au ingropat in datorii. Traim intr-o lume foarte frumoasa, nu-i asa? Corectitudinea este ca la ea acasa pe aceasta planeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *