Apex (2021)

Doamne fereste! Am inceput bine, nu-i asa? Dar cam asta a fost senzatia dupa ce am urmarit acest film. Nu-mi vine sa cred ca mi-am irosit 90 de minute din viata urmarind mizeria asta. Pot sa spun cu destula siguranta ca Apex se numara printre cele mai proaste filme pe care le-am vazut in viata mea.

Cu toate ca povestea filmului pare cel putin ok, suna chiar interesant, ceea ce am vazut nu poate fi descris nici cu un cuvant ca “dezastru”.

Ideea este urmatoarea: Cinci oameni foarte bogati se plictisesc de moarte si cauta ceva extrem care sa-i scoata din cotidian. Asa ca apeleaza la un hobby mai special. Sportul lor preferat? Sa vaneze. Animale? Oh nu, ei vaneaza oameni.

Dupa cum va spuneam, povestea pare interesanta. Dar de aici incepe dezastrul. Cei cinci sunt plictisiti de prada lor obisnuita si vor ceva mai greu de prins / ucis, un “animal” extrem de inteligent care sa-i provoace. Si aici intra in scena Thomas Malone (Bruce Willis), un detinut ascuns intr-o celula de inchisoare, aparent unul dintre cei mai periculosi oameni de pe planeta. Evident, el va deveni “prada”.

Si uite asa ajung cei cinci vanatori si plata pe o insula parasita. Va puteti imagina ce urmeaza nu-i asa? Vanatorii sunt prea mandri, Malone este un monstru care ii vaneaza unul cate unul, pana ii omoara pe toti.

Ei bine… NU! Cei cinci vanatori sunt un dezastru. Desi se presupune ca au mai facut asta in trecut si sunt “experimentati”, unii dintre ei abia stiu sa foloseasca o arma. Majoritatea nu ar fi in stare sa vaneze o musca. In loc sa se intample ceea ce am v-am spus mai sus, dobitocii astia incep sa se omoare intre ei. Asta dupa ce o sa va plictiseasca de moarte cu niste dialoguri de iti sa treci prin ecran si sa-i omori tu. Ce face “ucigasul” nostru, predatorul scos din inchisoare? Mai nimic. Se ascunde dupa niste copaci si ii asculta pe vanatori, ii priveste cum se omoara intre ei.

Sincer sa fiu, este un miracol ca Malone nu s-a sinucis dupa dialogurile acelea de doi bani.

Concluzia ar fi urmatoarea. Fugiti de acest film. Fugiti de el ca de ciuma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *