Deja Vu (2006)

Va spuneam acum vreo saptamana ca nu stiu ca Denzel Washington sa fi jucat intr-un film prost si nu cred ca m-am inselat. Daca stiti un film cu el chiar si relativ mediocru, va rog sa ma anuntati. John Q (2002), Inside Man (2006), The Bone Collector (1999), Philadelphia (1993), 2 Guns (2013), Unstoppable (2010), The Book of Eli (2010), Safe House (2012) sau Man on Fire (2004) sunt doar cateva exemple de filme foarte bune care intaresc ceea ce am spus mai devreme. Si daca tot vorbim despre Denzel, Deja Vu (2006) este un alt thriller pe care ar trebui sa il vedeti. Mai rar o sa gasiti o combinatie atat de buna intre un thriller si un SF.

Povestea mi-a adus aminte si de un SF pe care sper ca l-ati vazut, Source Code (2011). Daca nu stiti despre ce vorbesc, cautati-l… cautati-le pe amindoua si vizionati-le. Nu o sa va para rau. Si cu toate ca seamana foarte putin, The Butterfly Effect (2004) si The Jacket (2005) sunt alte doua filme cu idei asemanatoare.

Sa trecem la povestea filmului: In timpul unei sarbatori foarte importante, un feribot plin cu echipajul si familiile celor de pe vasul USS Nimitz explodeaza. Dupa cum va puteti da seama, autoritatile se gandesc imediat la un atac terorist. Fara sa stea prea mult pe ganduri, cei care trebuie sa se ocupe de acest caz il trimit pe Doug Carlin, un investigator foarte bun, la locul faptei. Ba mai mult, Doug se trezeste cu un ajutor neasteptat din partea unei unitati experimentale de supraveghere FBI.

Partea interesanta cu aceasta unitate se rezuma la un sistem foarte nou care le permite celor de la FBI sa se uite cu patru zile direct in trecut si sa urmareasca fiecare pas al celui presupus vinovat de atentat. Numai ca Doug nu prea crede in acest sistem si nu il intelege. Daca ei pot sa se intoarca in timp, de ce nu opresc atentatul? De ce nu il opresc pe vinovat? Evident, v-as putea spune de ce, dar as strica tot farmecul. Ramane sa aflati singuri…

No Responses to “Deja Vu (2006)”

Leave a Reply

Your email address will not be published.