Eastern Promises (2007)

In cautarea unui film cat mai asemanator cu Collateral (2004), un thriller pe care sper ca l-ati vazut (daca nu, cautati-l!), am descoperit Eastern Promises (2007). Care este povestea acestui film? Pe scurt, este un thriller care ne descrie in detaliu viata/oroarea unei familii mafiote rusesti din Londra, cu toate “bunele” si relele. Va spun inca de pe acum, tonul filmului este foarte intunecat, asa ca sa il recomand doar celor care sunt pasionati de astfel de povesti, cu gangsteri/mafioti/criminali etc.

Partea proasta? Filmul nu seamana deloc cu Collateral, ceea ce mi-as fi dorit sa se intample. Actiunea se desfasoara incet, la o viteza mica, cu care nu sunt obisnuit. Ba mai mult, o sa ramaneti cu foarte multe intrebari atunci cand se termine. Chiar cu mai multe decat cele care o sa va tina curiosi pe tot timpul desfasurarii actiunii. Partea buna? Eastern Promises (2007) este brutal de realist si nu se fereste din a dezvalui partea intunecata a vietii unui mafiot rus. Daca va plac filmele cu mafioti/gangsteri, Eastern Promises (2007) ar trebui sa fie pe lista voastra. O sa intelegeti dupa ce il vedeti.

Povestea: In Londra, o adolescenta gravida ajunge in stare critica la spital. Fiind grav ranita, doctorii reusesc sa ii salvez doar copilul, ea murind pe masa de operatie. Cine este adolescenta? Nimeni nu pare sa stie, pentru ca ea lasa in urma doar un jurnal scris in limba rusa pe care o asistenta maternala, Anna Khitrova, il gaseste.

Fiind dornica sa gaseasca o familie pentru fetita tocmai nascuta, Anna isi roaga unchiul de descendenta ucraineana Stepan sa il traduca, numai ca ceea ce va afla din acest jurnal, desi nu si-a imaginat niciodata, ii va schimba viata pentru totdeauna. De ce? Pentru ca informatiile de acolo ii vor face cunostinta cu tot ceea ce inseamna mafia ruseasca si, evident, ii vor pune viata in pericol.

Va reusi ea sa scape cu viata dupa ce va cunoaste mafia ruseasca? Ramane sa aflati singuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *