Fermat’s Room (2007)

Fermat’s Room (2007) – unul dintre cele mai bune filme psihologice vizionate in ultima perioada, un thriller/mystery de toata frumusetea. Mai rar se intampla ca un film sa ma faca atat de bucuros. Povestea mi-a adus aminte de alte productii care imi sunt foarte dragi: 12 Angry Men (1957), Saw (2004), The Cube (1997), Exam (2009), The Killing Room (2009) si Nine Dead (2010). Sfatul meu ar fi sa cautati acest film, mai ales daca va pasioneaza genul din care face parte.

Povestea: Mai multi matematicieni sunt invitati de catre o persoana necunoscuta, “Fermat”, la dezlegarea “celei mai mari enigme din lume”. Pentru a putea participa la acest eveniment, tot ceea ce trebuie sa faca ei este sa rezolve o problema. Dintre toti cei invitati, doar patru reusesc sa gaseasca raspunsul. Astfel, cei patru ajung intr-o camera in care fac cunostinta cu enigma: camera in care se afla se miscoreaza si ii va ucide, asta daca nu isi vor da seama in timp util ce au in comun si de ce ar vrea cineva sa ii omoare.

Suna interesant? Povestea v-a facut curiosi? Pe mine a reusit sa ma captiveze inca din momentul am vazut trailerul. Nu stiam ca spaniolii sunt capabili sa faca filme atat de bune. Cred ar trebui sa acord o sansa si cinematografiei din Spania. Cine stie, poate mai gasesc o astfel de bijuterie…

2 Responses to “Fermat’s Room (2007)”
  1. Radu April 24, 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *